SCHELEAN: ,,Ponta să citească cu mai multă atenție decât și-a scris doctoratul!”

banner publicitar

Parlamentarul de Caraș-Severin Valeria Schelean salută rapiditatea cu care Victor Ponta a anunțat demersurile oficiale în direcția unor discuții cu partidele parlamentare pe subiectul modificării legii fundamentale. Asta, la scurt timp după ce a cerut-o!

În calitate de vicepreședinte al Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru revizuirea Constituţiei, deputatul cărășean este de părere că Ponta trebuie totuși să învețe să citească cu atenție, cu mai multă atenție decât și-a scris doctoratul.

,,Nu i-am cerut lui Victor Ponta să convoace el personal Comisia. Apelul meu i-a fost adresat lui Victor Ponta pentru că el este președintele PSD, deci liderul politic al parlamentarilor puterii, care sunt majoritari în această comisie. Ponta nu trebuie să mai caute scuze, ci trebuie să-și pună colegii la treabă înainte de 1 februarie, când începe formal sesiunea parlamentară. Consider că această celeritate a președintelui PSD este un semn bun, însă vreau să subliniez faptul că testul bunei-credințe politice pe care toate partidele vor trebui să-l treacă va fi în Parlament, cu ocazia dezbaterilor și votului din Comisia pentru revizuirea Constituției, în primă instanță, și apoi în plen, la votul final. Cred că un anumit nivel de precauție politică este necesar, având în vedere că au existat numeroase situații controversate în Parlament, în care vorbele frumoase ale premierului s-au transformat în lovituri la adresa statului de drept”, a declarat astăzi Valeria Schelean.