Scenariu sumbru. Pandemia de coronavirus se va termina în anul 2023!

Afirmația îi aparține managerului Institutului „Matei Balș” din București, care a explicat ritmul de transmitere a virusului.

Întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia pandemia se va termina în 2023, Streinu Cercel a răspuns: „Da. Categoric da. De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate și după încă patru zile încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”.

„Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”, a adăugat managerul Institutului „Matei Balș” din capitală.

leader board 728 x 90 px

Răspunzând unei alte întrebări, Streinu Cercel a declarat că susține în continuare testarea în masă, deoarece „fără testare nu vom reuși să depășim cu ușurință această pandemie”.