Scenariu sumbru la Spitalul Caransebeș! Paturi pe coridoare pentru pacienții cu coronavirus!

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș se pregătește pentru un scenariu sumbru în care locurile din saloane pentru pacienții cu coronavirus nu vor mai fi suficiente.

În acest sens, conducerea Spitalului a solicitat Ministerului Sănătății suplimentarea cu 50 de paturi pentru circuitul în care sunt tratați pacienții depistați cu SARS-CoV-2. La ultima raportare erau confirmați 59 de pacienți cu coronavirus și alți 32 erau suspecți de noul virus, și aceștia internați în unitatea medicală. În ultimele două săptămâni, de când numărul a început să crească, au decedat la Spitalul Municipal de Urgență 9 pacienți. La Terapie Intensivă mai sunt internați 3 pacienți.


Locurile în spațiile destinate COVID-19 sunt aproape în totalitate ocupate, astfel încât la această oră se pun câteva paturi în fiecare secție pe coridoare în vederea pregătirii unui eventual și nedorit aflux cu pacienți infectați. Totodată, spitalul primește în continuare, cu măsuri de prudență epidemiologică, și celelalte urgențe neinfecțioase”, transmit reprezentanții Spitalului.

Conducerea unității spitalicești intenționează să rezolve și o problemă veche care ține de procedura de urgentare a transferului pacienților din spital către elicopterul SMURD, care nu poate ateriza nici pe spital, cum s-a dorit inițial, și nici în curtea din spatele spitalul, cum s-a găsit o soluție în urmă cu câțiva ani.

Am trimis către Ministerul Afacerilor Interne o solicitare din partea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș de înființare a unei facilități aeroportuare pentru elicopterele SMURD pe spațiul identificat în curtea spitalului”, se menționează în comunicat.

Precizăm că în prezent pacientul este transportat de pe secția de ATI sau direct de la Urgențe cu ambulanța până pe Aeroportul Caransebeș, unde este urcat în elicopterul SMURD.