Scapă de betoane! „Weekend la Dognecea”, evenimentul perfect pentru acest sfârșit de săptămână

lac dognecea

Pasionații de turism, drumeții și nu numai sunt așteptați la finalul acestei săptămâni în Dognecea. Comuna face primii pași pentru promovarea frumuseților naturale din zonă printr-un eveniment inedit: „Weekend la Dognecea”.

Comuna aflată la doar 20 km de Reșița va organiza în acest sfârșit de săptămână trei zile de activități în natură dedicate iubitorilor de drumeții pe traseele montane, ateliere de creație pentru copii sau iubitorii de artă, tradiționalul miniocico și piața de legume, unde se adună localnicii din zonă care vor să își valorifice produsele încă din anul 1400, foc de tabără pentru turiști sau baie în lacurile din localitate.

Puțină lume știe că aerul concentrat din zonă este similar cu cel al unei stațiuni balneoclimaterice, datorită numărului mare de ioni negativi din atmosferă. Tot Dognecea a fost locul favorit al împărăteselor pentru apa plată de o calitate superioară celor din România. Potrivit unui clasament realizat de Organizaţia Mondială a Apelor, apa plată exploatată la Calina, satul aparținător, se află acum pe locul doi în urma apei Evian, recunoscută pe plan mondial.

Așadar, vineri, 16 iulie, se dă startul primelor activități din cadrul unor serii de evenimente pe care Primăria Dognecea dorește să le organizeze pentru locuitorii săi, dar și pentru atragerea turiștilor. În prima zi din „Weekend la Dognecea”, începând cu ora 8.00, trecătorii vor putea face cumpărături în piața de legume și în cea de vechituri.

Sâmbătă, 17 iulie, vor fi organizate două workshopuri: primul dintre ele, al cărui start se dă la ora 10.00, are ca temă centrală indicatoarele de lemn, iar cel de-al doilea – bijuterii din cristale de mină. Relaxarea continuă printr-o baie în lac, iar ziua se va încheia cu un foc de tabără.

Duminica va fi dedicată drumețiilor. Sunt organizate trasee montane spre galeriile Iuliana, Ferdinand și Platoul Dănilă, cu plecare la ora 10.00.

Pentru a vă face o idee cât mai clară cu privire la planurile de weekend, reprezentanții Primăriei au creat și o hartă interactivă care poate fi accesată AICI.

„Așadar, dacă doriți câteva zile departe de betoanele orașelor, de căldura sufocantă, de zgomot și noxe, Dognecea trebuie să fie pe lista dumneavoastră pentru acest sfârșit de săptămână!”, este mesajul transmis de administrația locală.