Scandalul politic din învățământ, în instanță!

Acuzată de implicarea unității de învățământ la cârma căreia se afla în campania electorală pentru europarlamentare, Rozina Ghiorghioni a fost demisă din funcția de conducere a Liceului Bănățean Oțelu Roșu.

Întreaga tevatură a fost generată de o hârtie trimisă primăriei de pe Valea Bistrei din partea Rozinei Ghiorghioni prin care se solicita folosirea Casei de Cultură în scop electoral. Solicitarea nu a fost văzută cu ochi buni de autoritățile locale din Oțelu Roșu, care au transmis mai departe hârtia în cauză către Inspectoratul Școlar.

Conducerea ISJ Caraș-Severin a decis ca Rozina Ghiorghioni să fie demisă din funcția pe care a ajuns fără concurs, invocând mai multe dovezi care o incriminează direct pe soția vicepreședintelui Consiliului Județean. Printre aceste motive se numără mai multe filmări cu elevii liceului din Oțelu Roșu ieșind din Casa de Cultură de la una dintre întâlnirile electorale ale partidului în care Rozina Ghiorghioni este activistă. Mai mult decât atât, fosta directoare a Liceului Bănățean de pe Valea Bistrei este acuzată și că ar fi folosit microbuzul școlii pentru a transporta oamenii și materialele electorale la întâlnirile din cadrul campaniei europarlamentare.

Trezită peste noapte fără funcția de conducere și cu un bagaj bogat de acuze pe spatele său, soția vicepreședintelui Consiliului Județean a decis să atace în instanță hotărârea venită de la Inspectoratul Școlar. „Am contestat această hotărâre pentru că noi considerăm că este profund nelegală și netemeinică. Am arătat faptul că aceasta s-a propus doar pe sesizarea unui primar, dacă această sesizare există sau nu, fiindcă noi nu am văzut-o, în care s-ar reține că Rozina Ghiorghioni a încălcat niște norme de conduită managerială, prin desfășurarea de activități de natură politică în școlile din Oțelu Roșu, acest lucru nefiind dovedit cu absolut nimic până în momentul de față”, a explicat Cosmin Bolosin, avocatul Rozinei Ghiorghioni.

Contestațiile făcute atât la ISJ, cât și la Tribunalul Caraș-Severin invocă în primul rând încălcarea dreptului la apărare. „Eu consider că aici este vorba despre un exces de putere din partea ISJ Caraș-Severin, deoarece această măsură a fost luată fără o cercetare prealabilă, încălcându-se flagrant dreptul la apărare. În primă fază am contestat hotărârea la ISJ, iar apoi ne vom adresa Tribunalului Caraș-Severin, prin care vom introduce o acțiune pe fond a cauzei, iar în paralel vom cere și suspendarea provizorie a acestei hotărâri”, a mai explicat Cosmin Bolosin.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/