Reșița a rămas fără gaz, din cauza datoriilor. Problemele persistă la CET, care înghite milioane de lei din bani publici!

Din cauza datoriilor înregistrate de SC CET 2010 Reşiţa SRL către furnizorul de gaz şi a somaţiilor transmise de către acesta, furnizarea agentului termic a fost sistată.

„Principalele cauze care au condus la această situaţie sunt pierderile din sistemul de transport şi distribuţie, facturile neachitate de către unii consumatori, precum şi managementul defectuos al societăţii. Toate aceste aspect, precum şi măsurile propuse privind viitorul societăţii vor fi prezentate Consiliului Local”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Reșița.

Administrația locală şi unităţile de învăţământ au achitat la termen contravaloarea furnizării agentului termic şi plata subvenţiilor, neavând restanţe către SC CET 2010 Reşiţa SRL.

Menţionăm că la cea de-a doua licitaţie publică deschisă, privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică al municipiului Reşiţa din data de 23 mai 2014, s-a prezentat doar un ofertant, nefiind posibilă adjudecarea procedurii, conform legii. Următoarea etapă este procedura de negociere directă, termenul limită de depunere a ofertelor fiind în data de 7 iulie 2014. După această dată vor fi analizate, în Consiliul Local, posibile variante privind reorganizarea societăţii CET 2010 Reşiţa SRL.

 

FOTO: www.crainicul.ro

Comments

  1. Razvan says:

    Ce conteaza …. avem fotbal , mici ,bere si manele! Toate astea sunt bucuria resiteanului , restul nu mai conteaza …. Hai cu brau sa ne incalzim!

  2. Vasile says:

    Oare cine este proprietarul utilajelor de productie,retelelor de transport si distributie; Oare cine are obligatia de a le moderniza;Oare cine dicteaza preturile;Oare care ar fi cauzele decaderii sistemului de la Resita la o analiza a profesionistilor(profesionisti gen ISPE Bucuresti si nu specialisti de conjunctura);Oare…???