Ministrul Grapini dă în judecată Express de Banat!

casinoherculane by sungarden

Acuzat de lucruri grave de către proprietarul a două hoteluri din Băile Herculane care a participat la licitaţia pentru contractarea biletelor de tratament în staţiune, ministrul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism ameninţă cotidianul care a făcut public scandalul cu instanţele de judecată.

Mariei Grapini nu i-au picat deloc bine afirmaţiile lui Ion Catrinoiu, unul dintre proprietarii hotelurilor ,,Diana” şi ,,Afrodita”, care vorbea despre mai multe nereguli în organizarea licitaţiei şi desemnarea câştigătorilor pentru biletele de tratament, cazare şi masă în Băile Herculane pentru anul în curs. De fapt, nu declaraţiile omului de afaceri par să-l fi supărat pe ministru atât de tare, ci faptul că acestea au ajuns în presă. Drept urmare, ameninţă că va acţiona în instanţă Express de Banat, deoarece i-ar fi adus grave prejudicii de imagine. ,,Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism nu se ocupă de clasificare! Clasificarea este făcută de către Direcţia de specialitate din Autoritatea Naţională pentru Turism. Acuzaţia gravă care mi se aduce privind «obţinerea în mod fraudulos a unor contracte pentru aceste bilete de tratament, datorită protecţiei doamnei ministru Maria Grapini » îmi aduce grave prejudicii de imagine şi trebuie probată. Ca ministru, am discutat cu toţi cei care au contestat şi singurele măsuri legale pe care le puteam lua le-am şi luat: l-am demis pe directorul Direcţiei Generale Control şi Autorizare Turism din Autoritatea Naţională pentru Turism, i-am exclus din comisia de licitaţii pe reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism. Rezolvarea pe fond a contestaţiilor nu este atribuţia ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism şi nici a Autorităţii Naţionale pentru Turism care se află în coordonarea mea ca ministru. Aşa cum ar trebui să ştiţi, comisia de licitaţie rezolvă contestaţiile, şi nu ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism. Consider că aţi încălcat deontologia profesională publicând doar punctul de vedere al unei părţi, fără a se aştepta şi punctul de vedere al celeilalte părţi, ceea ce ne îndreptăţeşte să ne adresăm instanţelor de judecată”, a afirmat ministrul Maria Grapini în răspunsul primit la redacţie.

publicitate online in ziar Express de Banat

De unde a plecat scandalul

Ion Catrinoiu declarase pentru expressdebanat.ro, printre altele, următoarele: ,,Chiar doamna ministru am văzut că protejează această firmă, încearcă prin oamenii dânsei, că de fapt oamenii dânsei nu şi-au făcut datoria în a clasifica corect aceste hoteluri, să depăşească acest moment şi să îi situeze pe locuri fruntaşe în clasament, deci să obţină aceste contracte într-un mod fraudulos”. Tocmai pentru că declaraţia respectivă este foarte gravă atât timp cât vizează un ministru, am solicitat imediat consilierului Mariei Grapini un punct de vedere. L-am primit de la Autoritatea Naţională pentru Turism, şase zile mai târziu! Nu erau comentate în niciun fel acuzaţiile aduse ministrului Grapini, ci se ofereau anumite răspunsuri întrebărilor puse de noi tocmai pentru a lămuri situaţia de la Herculane.

Acuzaţii la fel de grave

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Mâine, în Express de Banat, vom prezenta toate aceste explicaţii oferite de Autoritatea Naţională pentru Turism. Până atunci însă, revenim la declaraţiile lui Ion Catrinoiu, care rămân la fel de grave. ,,Încercând să facem lumină în acest caz, am sesizat directorul direcţiei de control din cadrul Autorităţii Naţionale, care a dispus control la Covasna, unde exact acelaşi lucru s-a întâmplat, şi, imediat, a fost demis de doamna ministru, tocmai pentru acest lucru, că şi-a permis să trimită echipe de control la Covasna şi la Herculane, unde aceşti hotelieri au locaţii, şi l-a demis imediat. În momentul în care l-a demis, a decapitat, practic, tot inspectoratul din cadrul Autorităţii Naţionale de Turism şi cei care vin în continuare în control nu fac altceva decât să răspundă la ordinele superiorului lor. Sunt acuzaţii grave pe care eu le susţin”, a declarat omul de afaceri, care a sesizat în acest caz inclusiv procurorii anticorupţie.

Citeşte şi mâine în Express de Banat despre situaţia biletelor de tratament de la Băile Herculane şi scandalul care îl vizează pe ministrul Maria Grapini!

 

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: Ministrul Turismului, Maria Grapini, acuzat de implicare în trucarea licitaţiei pentru biletele de tratament în Băile Herculane! 

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/