SCANDALOS. UCM Reșița putea scăpa de datoriile istorice! Autoritatea de Administrare a Activelor Statului încă aşteaptă… planuri și tabele!

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Întrebată de reporterii Express de Banat care este cauza pentru care încă nu a cerut Comisiei Europene ştergerea datoriilor istorice ale UCM Reşiţa, AAAS ne-a dat un răspuns năucitor!

Deşi compania reşiţeană a fost redresată, după sute de disponibilizări şi tăieri masive de cheltuieli, reuşind să încheie şi anul 2014, şi 2015 pe profit, de gâtul UCM Reşiţa încă atârnă foarte greu datoriile istorice acumulate de către societate, care oricum nu mai pot fi recuperate în vreun fel. Politicienii din Caraş-Severin, adunaţi la sfat de Remus Borza, au declarat că vor lupta pentru ca Statul Român să renunţe la aceste datorii, după care au apelat la soluţia transformării creanţelor în acţiuni printr-o majorare de capital. Numai că nici această a doua variantă nu s-a realizat, aceiaşi politicieni motivând de astă dată că nu ar fi de acord Comisia Europeană cu astfel de acţiune, pentru că ar fi percepută ca ajutor de stat.

După ce reporterii Express de Banat au prezentat şi situaţia altor companii pentru care Comisia Europeană nu s-a opus unor asemenea finanţări, s-a aflat că, de fapt, AAAS nici măcar nu a cerut avizul Comisiei pentru o asemenea acţiune!

publicitate tmc 640

Am dorit să ştim şi motivul acestei pasivități nejustificate, care continuă să tragă compania în jos, iar Autoritatea ne-a lămurit: AAAS urmează să analizeze posibilitatea iniţierii unui astfel de demers doar după definitivarea, de către administratorul judiciar, a Tabelului de Creanţe, cât şi după înaintarea de către reprezentanţii societăţii a unui Plan de Reorganizare”!

Adică AAAS cere un plan de reorganizare înainte de ştergerea datoriilor! Păi nu tocmai această reorganizare și planurile de viitor ale companiei ar fi de preferat să fie făcute fără datoriile uriaşe, istorice?!

publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/