EXCLUSIV. Două dosare penale după altercația din Primărie! Edilul-șef, cercetat pentru cinci infracțiuni!

Discuțiile din biroul edilului-șef au degenerat atât de tare încât organele de cercetare penală au întocmit două dosare penale! Primul, pentru infracțiunile de ultraj şi violarea sediului profesional, dosar trimis deja în judecată, iar cel de-al doilea, pentru loviri și alte violențe, abuz în serviciu, tâlhărie, distrugere și amenințare, acesta fiind încă în lucru!

Scenele violente care au avut loc în biroul lui Gheorghe Puiu Percea, primarul comunei Ciclova Română, în urmă cu doi ani, nu au rămas fără urmări. Elena Crașovan, femeia care l-a agresat chiar în biroul său de primar, a fost trimisă recent în judecată. Urmărită penal pentru ultraj, violarea sediului profesional și tentativă la furt în scop de folosință, femeia va răspunde în sala de judecată doar pentru primele două infracțiuni, pentru cea de-a treia procurorul de caz dând ordonanță de clasare. În rechizitoriu s-a reținut că femeia l-a agresat fizic pe edilul-șef și a refuzat să părăsească la cererea acestuia biroul și sediul instituției. Primarul Percea s-a ales și el cu un dosar penal, fiind reclamat de femeia violentă pentru o pleiadă de infracțiuni: loviri și alte violențe, abuz în serviciu, tâlhărie, distrugere și amenințare.

L-a pălmuit în biroul din primărie!

leader board 728 x 90 px

Elena Crașovan a sărit la gâtul primarului din Ciclova Română în dimineața zilei de 25 aprilie 2014, în urma unor discuţii contradictorii. În urma audierii lui Gheorghe Puiu Percea și a martorilor evenimentelor reprobabile, s-a stabilit că Elena Crașovan s-a prezentat la Primăria Ciclova Română, în biroul contabilei, căreia i-a solicitat să-i elibereze o copie xerox după o adeverință ce fusese eliberată anterior altui membru al familiei femeii. A fost refuzată, dar condusă în biroul primarului pentru a-i explica și acesta că nu i se poate da copie xerox după o adeverinţă eliberată unei alte persoane. „Pentru că i-a fost refuzată eliberarea unei copii xerox, inculpata Elena Crașovan a aruncat pe jos cu căciula și poşeta și concomitent l-a lovit cu palma peste față și l-a zgâriat pe obraz pe primarul Gheorghe Percea”, a stabilit procurorul de caz. La incident au asistat și mai mulți martori, care au intrat în biroul primarului fiind alertați de tonalitatea vocii inculpatei. În dosar se mai arată că Percea i-a solicitat în mod repetat femeii supărate să părăsească sediul Primăriei, dar aceasta a refuzat, fapt pentru care primarul a fost nevoit să o conducă afară prin folosirea forţei. În sensul că a prins-o de mână și a tras-o în afara biroului. După ce Elena Crașovan a părăsit biroul primarului, s-a deplasat în alt corp de clădire, într-un birou, de unde a încercat să folosească fără drept telefonul fix pentru a suna la 112, ca să anunţe organele de poliție.

Agresoare sau victimă?!

Primarul Percea, care se afla în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu ce implică exercitarea autorităţii de stat în momentul incidentului, a solicitat tragerea la răspundere penală a Elenei Crașovan, precizând însă că nu se constituie parte civilă. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de pretenții de la femeia care l-a pălmuit și zgâriat. Fiind audiată, femeia nu recunoaște faptele comise și susține că, de fapt, ea este persoana care a fost agresată. Din declarațiile martorilor audiați rezultă însă cu certitudine că femeia l-a lovit în mod repetat pe primarul comunei Ciclova și a refuzat să părăsească biroul acestuia și sediul instituției, deși i se ceruse asta în mod explicit. Elena Crașovan a sesizat și ea în aceeași zi organele de poliție că a fost agresată de primarul Percea, iar ulterior, pe parcursul urmăririi penale, în 24 iulie 2014, a venit cu o a doua plângere prin care sesizează că a fost agresată de primar, care ar fi deposedat-o prin violență de un reportofon cu care a înregistrat o discuție cu funcționarii Primăriei și l-a deteriorat aruncându-l pe podea. În cuprinsul aceleiași plângeri, femeia a sesizat că în cursul lunii martie 2014 a fost insultată și amenințată de Gheorghe Percea.

Primarul, cercetat separat

„Deși în cauză nu au rezultat indicii temeinice cu privire la aceste fapte, consider că cercetările sunt incomplete cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri și alte violențe, abuz în serviciu, tâlhărie, distrugere și amenințare, fapt pentru care vom disjunge cauza cu privire la aceste infracțiuni”, a notat procurorul de caz. Aceste infracțiuni de care e acuzat primarul Percea vor fi cercetate într-un dosar penal separat. Edilul nu-și face însă niciun fel de griji. „A sărit la mine să mă zgârie pe față, noroc că m-a lăsat Dumnezeu mai robust. Nu are o problemă de fond cu mine. Ea a pus presiune pe toți funcționarii Primăriei, dorea niște chitanțe de 20 de ani, dorea să nu mai ia un verișor primar de-al ei niște produse care, în fapt, erau ale surorii sale, ea a trimis împuternicire din SUA pentru verișorul ei. Culmea e că am invitat-o la mine în birou să stăm de vorbă. Și atunci a sărit pe mine. Ea, cât a locuit în SUA, a avut cu un avocat sau doi 20 de ani procese. E procesomană. A încercat să se răzbune la alegerile locale, a inventat tot felul de probleme. Adversarii mei politici au considerat că fac un bine dacă o iau de partea lor. Până la urmă cred că s-au săturat și ei de ea”, a declarat Puiu Percea pentru Express de Banat.

S-a purtat abuziv primarul Nelu Popa?!

O altercație asemănătoare a fost reclamată de patronul firmei Avolo, Cornel Ciontu, de data aceasta ce ar fi avut loc în Primăria Reșița, în ziua de 30 august, dar cu roluri diferite. În sensul că aici nu primarul ar fi fost persoana vătămată. Referitor la plângerea patronului firmei care furnizează Internet în Primăria Reșița, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, Ion Brașoveanu, a comunicat pentru expressdebanat.ro următoarele: „Dosarul având ca obiect infracțiunea de purtare abuzivă a fost preluat de de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru a se înlătura orice suspiciune cu privire la imparțialitatea organelor de urmărire penală datorită împrejurărilor cauzei, calității părților, precum și pentru a înlătura orice pericol de tulburare a ordinii publice. În prezentul dosar, urmărirea penală a fost începută doar in rem (cu privire la faptă)”.