SCANDALOS. Poliția de frontieră desființează DNA-ul! Din cauza polițiștilor și vameșilor care fac contrabandă cu TIR-ul!

Fenomenul infracțional de la granița cu Serbia a ajuns la cote inimaginabile, procurorii anticorupție fiind pur și simplu desființați de reprezentanții Poliției de Frontieră, instituție care, prin oamenii ei, în loc să combată contrabanda cu țigări, este implicată în mod direct în traficul de tutun. Cel puțin așa arată procurorii DNA, blindați de probe!

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, inspectorul Petru Nicola, a avut o reacție de-a dreptul scandaloasă atunci când Express de Banat i-a solicitat să comenteze constatările procurorilor din cel mai recent dosar trimis spre judecată în care sunt inculpați polițiști de frontieră și vameși de la Naidăș. Și nu e vorba despre orice fel de constatări, ci de microbuze și TIR-uri cu numere false, pline cu țigări de contrabandă, care intră în țară fără ca măcar să fie evidențiate în registrele de la vamă. Petru Nicola ne-a răspuns sec: „Nu sunt de acord cu ce scrie în rechizitoriu!”. Apoi a adăugat că ITPF Timişoara nici măcar nu a luat la cunoştinţă despre așa ceva, despre un rechizitoriu care este public de luni bune!

La fel de scandalos este și altceva. Deşi procurorii anticorupţie descriu un adevărat fenomen infracţional prin PTF Naidăş, care e atent supravegheat și susținut de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi serviciile teritoriale din subordine continuă să se laude cu confiscarea câtorva zeci de pachete de ţigări sau cu cazuri de maşini cu ITP expirat și şoferi fără permis. Acestea sunt „rezultatele notabile” în lupta cu infracţiunile de la frontieră, în timp ce TIR-urile cu ţigări de contrabandă nici măcar nu sunt înregistrate, potrivit procurorilor anticorupţie, nici de poliţiştii din punctele de trecere a frontierei, nici de cei din conducerea inspectoratelor şi structurilor teritoriale. De altfel, nici nu ne este de mirare că astfel de fenomene infracţionale se pot dezvolta nestingherite chiar în punctele sau sectoarele Poliţiei de Frontieră, atât timp cât la mijloc sunt sume fabuloase. Mai mult, reacția reprezentantului ITPF Timișoara spune totul.

leader board 728 x 90 px

„Noi nu avem la cunoştinţă cele pe care le spuneţi. DNA poate ancheta pe oricine vrea, dar eu nu sunt de acord cu ce scrie acolo!”, a repetat inspectorul Petru Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara, explicându-ne că IPTF nu a urmărit asemenea anchete.