SCANDALOS! Numărul șefilor, egal cu cel al consilierilor școlari: „Nu spunem că nu există consum de droguri în școli!”

untitled design set 970x90 px
untitled design set 970x90 px
gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Deși legea prevede existența unui consilier școlar la 800 de elevi, în Caraș-Severin lucrurile nu stau deloc așa. Asta, în timp ce liceenii cunosc prețurile la care se vând drogurile pe piața neagră, iar mulți dintre ei în timpul liber se delectează chiar consumând.

În Caraș-Severin numărul profesorilor cu funcție de inspector se ridică la 29, în timp ce acela al consilierilor școlari se ridică la 30, potrivit datelor furnizate de oficialii ISJ. Ceea ce aceștia au uitat să menționeze însă e că în fabulosul număr de 30 intră și logopezii. Practic, la un număr de aproximativ 40.000 de elevi, deficitul celor care ar trebui să îi consilieze este de peste 20 de posturi. Numărul nu este deloc de neglijat în contextul problemelor alarmante care există la ora actuală, cele legate de consumul de droguri.

„Fiind bugetari, posturile sunt bugetate. Din păcate, județul are o întindere mare! (…) Din păcate, așa este, sunt tineri care s-au stins, cei care au murit nu sunt elevi, dar nu putem spune că nu există consum de droguri. Ca și prevenire, joia trecută am avut întâlnire cu toți consilierii educativi de nivel liceal. Urmează cei de nivel gimnazial. Am beneficiat de sprijinul DIICOT. Decât să dai o informație greșită, mai bine beneficiem de sprijinul specialiștilor”, este de părere purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Moatăr.

Consilierii simt deficitul

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate Timisoara banner maxagro
promovare banner maxagro Muzeul TM
gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În ce îi privește pe consilierii educativi care lucrează în sistem, aceștia sunt de altă părere. Nu neapărat la capitolul consumului de droguri, ci în general privind problemele tot mai multe pe care le întâmpină elevii.

„Veți spune că pledez PRO DOMO când afirm că e nevoie acută de consilieri școlari. (…) Din păcate, există un interes scăzut din partea factorilor decizionali de a mări rețeaua CJRAE, în vederea acoperirii atât numeric, cât și cauzal problemele elevilor acestui județ. Nu știu cauzele reale ale acestui fapt, deși deseori este invocată lipsa resurselor financiare. Efectele însă le simțim cu toții, atât în prezent, cât și pe termen lung și ignorăm cu consecvență faptul, deja binecunoscut, că cine nu e dispus să investească în educație să se uite cât ne costă ignoranța”, a declarat Lucia Peia, consilier școlar în Caraș-Severin.

Ideea este că mulți dintre copii sunt lăsați singuri acasă în grija altora, în timp ce părinții lucrează în străinătate, modalitățile de petrecere a timpului liber sunt inexistente pentru tinerii din județ, iar Internetul aduce, din păcate, și multe lucruri rele. Astfel că, dacă acasă nu găsesc echilibrul pe care să se bazeze, dacă la școală nu beneficiază de ajutor de specialitate din cauza crizei financiare care este invocată doar la nivel de structuri și în niciun caz la nivel de conducere, atunci ce așteptări să mai avem?

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
STPT job 1000x200
STPT job 1000x200 casa alex cbes
untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/