SCANDALOS. Japcă în centrele de plasament! Copiii abandonați și sărmanii mănâncă puțin, dar de două ori mai scump!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Caraș-Severin (DGASPC) se înscrie și ea pe lista instituțiilor din subordinea Consiliului Județean în care au loc mari nereguli de atâția ani, dar care au fost ținute ascunse! Cel puțin așa spun concluziile AJPIS Caraș-Severin (Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială).

Rezultatele unui control efectuat anul trecut de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin la Centrul de Plasament „Speranța” și Centrul „Sfânta Maria”, ambele aflate în grija DGASPC, instituție condusă de Ana Vasile, au obligat la verificări extinse.

Așa s-a descoperit, spre exemplu, că alimentele pentru prepararea hranei copiilor erau cumpărate la prețuri mult mai mari decât cele din magazine. „Se servesc multe produse semipreparate (mai scumpe și mai nesănătoase) și se achiziționează alimente la un preț peste prețul practicat pe piață: un litru de ulei se achiziționează cu 6,01 lei, prețul mediu practicat pe piață fiind de 4 lei, kilogramul de zahăr se cumpără cu 6,08 lei, prețul mediu practicat pe piață fiind de 3,5 lei, făina albă, un kilogram cu 3,37 de lei, prețul mediu practicat pe piață fiind de 2 lei“, se arată în raportul AJPIS Caraș-Severin. În aceste condiții, deși alocația de hrană s-a dublat, ajungând la 16,6 lei/zi/copil, meniurile servite celor din centrele de plasament nu s-au îmbunătățit cu nimic!

În instituția condusă da Ana Vasile bătaia de joc e la rang de artă. În același raport mai sunt o mulțime de aspecte care conduc la ideea unui management defectuos, ba chiar mai mult decât atât, la o sifonare a banului public alocat unor sărmani. În magazine s-a constatat că majoritatea articolelor de îmbrăcăminte erau de același fel și de mărimi mari, cămăși și tricouri mărimile XXXL, și încălțăminte numerele 44 și 45! Toate astea, pentru niște copii! „Și în cazul articolelor de îmbrăcăminte și de încălțăminte achiziționate în anul 2015 (luna aprilie), se constată că s-au cumpărat la prețuri mari, fără a avea un studiu de piață sau notă justificativă, prin care conducerea să poată justifica selectarea furnizorului. Deși este luna iulie, hainele de vară nu au fost distribuite copiilor“, se arată în procesul verbal încheiat de AJIPIS Caraș-Severin.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu dezvăluiri incredibile despre jaful din buzunarul oamenilor bătuți de soartă!

 

foto: adevarul.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/