SCANDAL între preşedintele Gurgu şi şeful galeriei

Metodele deloc inspirate găsite de Carol Gurgu pentru a scăpa de fanii care îl contestă şi îi cer să plece din Valea Domanului au generat, cum era de aşteptat, violenţă.

Privit cu neîncredere de fanii din Guardia Rosso-Nera încă din momentul instalării sale în funcţia de şef al clubului finanţat de municipalitate, Carol Gurgu a considerat că e mai bine şi mai simplu să scape şi de puţinii suporteri ai echipei decât să le dovedească acestora faptul că e potrivit pentru fotoliul de preşedinte şi că poate face performanţă. Să le închidă gura, cu alte cuvinte. I-a acuzat de tot felul de interese, i-a şicanat şi provocat, a inventat peste noapte o altă galerie care să contracareze scandările împotriva sa, lucruri care s-au dovedit cel puţin neinspirate. Ar fi mers atât de departe încât şi-ar fi ameninţat jucătorii că dacă mai salută galeria condusă de Marcel Guşcă vor fi penalizaţi cu 25 la sută din salarii. Cel puţin asta susţin voci din anturajul şi chiar din vestiarul echipei, pentru că atitudinea preşedintelui nu a iritat doar galeria. Nici Roco Sandu nu pare să se simtă prea confortabil pe banca tehnică şi asta pentru că Gurgu, prin indicaţiile şi manifestările sale, dă impresia la fiecare joc că el este antrenorul.

La ultimul meci al sezonului, disputat de rosso-neri la Timişoara, cu Flacăra Făget, s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat de mult, deşi e regretabil şi de nepermis ca într-o bază sportivă sau în preajma ei să aibă loc scene de violenţă. Fanii din Guardia Rosso-Nera l-au aşteptat pe Carol Gurgu la autocar, supăraţi deoarece acesta l-a apostrofat pe unul dintre jucători pentru simplul motiv că ar fi răspuns salutului galeriei. Ziariştii prezenţi la meci l-au auzit pe Gurgu strigându-i lui Fedor să stea jos, că el îl plăteşte, nu ăia din tribună. ,,Ne-a deranjat acest lucru şi am vrut să-i cerem explicaţii după meci, pentru că de când sunt eu în Valea Domanului nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Acest preşedinte nu face altceva decât să tensioneze lucrurile şi să mute problema pe care noi o avem cu el în spatele altora. Am vrut să-l împing, recunosc, dar nu l-am lovit cu pumnul în faţă, aşa cum declară el. Voi dovedi cu martori că nu s-a întâmplat ceea ce el declară şi voi demonstra că are un certificat medico-legal care nu corespunde realităţii. Sunt foarte multe de spus şi voi dezvălui la momentul potrivit ce lucruri murdare se întâmplă şi mai ales până la ce nivel s-a ajuns”, a explicat Marcel Guşcă.

Preşedintele clubului are o poziţie total diferită: ,,Probabil au fost indignaţi de faptul că s-a format o nouă galerie. I-am invitat de câteva ori la stadion să vorbim, dar fără rezultat. Mi-a dat un pumn în pometul drept. Pot să jur cu mâna pe Biblie că ăsta este adevărul, chiar dacă el spune că m-a împins, că mi-a dat o palmă peste faţă. După meci am sunat la 112, am fost la Poliţie, am fost apoi la spital, mi-a fost rău, mă doare capul chiar şi acum, după patru zile. Îmi doresc să nu se mai întâmple aşa ceva şi, dacă nu iau acum măsuri, se pot repeta astfel de lucruri. Probabil, voi cere să fie interzis pe stadion. Mă simt ameninţat, nu mă simt în siguranţă când ies pe stradă”. Gurgu a negat faptul că le-ar fi interzis vreodată jucătorilor să salute galeria condusă de Guşcă, dar spune că e loc de împăcare chiar şi acum, după ce s-au întâmplat atâtea. ,,Când a ieşit Flavius din teren i-am reproşat că nu a dat centrare, lucruri legate de joc. La Lupac am ieşit la mijlocul terenului şi i-am salutat. Tot timpul e o cale de împăcare, dacă ei vor să-şi schimbe atitudinea, eu oricând sunt dispus să port o discuţie civilizată cu ei”, a afirmat Gurgu. Pentru că tot timpul a vorbit de anumite interese pe care le-ar avea galeria, l-am rugat pe preşedintele Gurgu să spună dacă Marcel Guşcă şi oamenii lui au condiţionat în vreun fel susţinerea echipei sau încetarea scandărilor împotriva sa. ,,Lucrul acesta aş vrea să-l discut în instanţă. Eu am încercat să discut cu Marcel, dar el trece în altă parte cu intimidare, cu lucruri grosolane. Nu mi se pare normal să fiu lovit sau bruscat”, a comentat Gurgu.