Scandal între Inspectoratul Școlar Timiș și organizatorii Târgului Liceelor. Evenimentul se va desfășura de două ori

targul liceelor timisene
timisoara capitala 2023

Un scandal a izbucnit între noua conducere a inspectoratului școlar și elevii organizatori ai Târgului Liceelor Timișene, astfel că evenimentul va avea loc de două ori în acest an. Primul se va desfășura la începutul lunii aprilie, la Iulius Mall, iar cel de-al doilea în luna mai.

Noua conducere a Inspectoratului Școlar Timiș a reușit să intre în conflict cu organizatorii Târgului Liceelor Timișene, eveniment care va avea loc între 7 și 8 aprilie, la Iulius Mall. Aura Danielescu, noul șef al instituției, spune că târgul ar trebui să fie un eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Timiș, împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, cu sprijinul elevilor.

Astfel, Danielescu s-a arătat revoltată de faptul că târgul va fi organizat de mai mulți elevi, independent, care nu ar dori să folosească și sigla instituției.

Atenționarea mea a vizat în mod evident faptul că, în lipsa implicării noastre instituționale, nu vom putea participa și purta responsabilitatea pentru eventuale evenimente de nedorit. Prin urmare, unitățile care participă la un târg privat, organizat în afara cadrului legal și instituțional, poartă evident responsabilitatea a ceea ce se petrece la evenimentul respectiv”, a afirmat Aura Danielescu.

Cuib de vise 1000x100

În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a luat decizia de a organiza un eveniment similar în perioada următoare, cel mai probabil în luna mai.

Pe de altă parte, Vlad Sarca, unul dintre organizatorii Târgului Liceelor Timișene, susține că a ajuns în conflict cu noul inspector școlar general după ce i s-ar fi cerut să schimbe data și locația evenimentului, lucru cu care nu a fost de acord.

Am participat la o ședință cu dna. prof Aura Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș, și nu am acceptat propunerea pe care mi-a făcut-o cu privire la continuarea parteneriatului. Supărată fiind pe această situație și pe faptul că nu este ok “să facem 2 târguri ale liceelor”, a precizat că participarea la evenimentul nostru va fi pe propria răspundere a cadrelor didactice. Una dintre condițiile continuării acestui parteneriat era ca data și locația Festivalului Liceelor să fie schimbate, asta după ce deja le-am anunțat acum câteva zile”, a explicat Vlad Sarca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/