Scandal, amenințări și… infarct! În ședința Consiliului Local!

1000x100 (4)

Vremurile în care ședințele de consiliu local din comuna Ciclova-Română erau o simplă formalitate se pare că au apus. Cel puțin asta e concluzia după ultima ședință a forului deliberativ al comunei din Valea Carașului, când lucrările s-au desfășurat sub presiune, amenințări și fără cinci dintre aleșii locali prezenți.

Cea de-a doua ședință a noului for deliberativ ciclovean, ales în urma scrutinului din 5 iunie, s-a desfășurat sub imperiul amenințărilor și tertipurilor politice des întâlnite în forurile locale. Dacă la ședința de validare primarului Gheorghe Percea nu i-au ieșit socotelile și opoziția a reușit să-și impună viceprimarul, în cea de-a doua întrunire, inițiativa de convocare a aparținut opoziției. Cum pe ordinea de zi se afla un punct extrem de important în economia funcționării consiliului local și anume constituirea comisiilor de specialitate, primarul și cei cinci consilieri ai săi, în lipsa unei majorități, s-au gândit să saboteze ședința. Pentru a bloca întrunirea consiliului local, consilierii ALDE, în frunte cu primarul Gheorghe Percea, nu s-au prezentat la ședința convocată de o treime din consilierii locali, inițiativa aparținând consilierilor PNL. Chiar și așa, cu cei de la ALDE în lipsă, consilierii care s-au prezentat la ședință au reușit să întrunească cvorumul de prezență, adică jumătate plus unu din totalul consilierilor în funcție. Numai că, după ce s-a constatat cvorumul, secretarul comunei, Rozica Sîrbu, a prezentat o adresă parvenită Primăriei de la Organizația Județeană Caraș-Severin a Partidului Social Democrat, prin care instituția publică a fost înștiințată că i-a fost retras sprijinul politic consilierului Ioan Măran Butoarcă, el nemaifăcând astfel parte din Consiliul Local Ciclova-Română. După discuții legate de modul în care un consilier local își poate pierde mandatul și care sunt procedurile, s-a ajuns la concluzia că pesedistul Măran Butoarcă poate participa la ședința de consiliu.

După citirea și aprobarea ordinii de zi, consilierii prezenți au purces la constituirea comisiilor de specialitatea din cadrul Consiliului Local Ciclova-Română. În toiul discuțiilor pentru constituirea celei de-a doua comisii, secretarul Primăriei Ciclova-Română a părăsit sala, după o discuție telefonică, gurile rele spunând că la capătul firului ar fi fost primarul comunei, Gheorghe Percea. La 10 minute după ce a părăsit sala de ședințe, femeia de serviciu a anunțat că secretarul comunei nu mai poate participa la ședință, deoarece este la spital în urma unui infarct. La momentul anunțului, cei din sala de ședință au început să-l acuze pe primar că blochează ședințele și că dorește să conducă comunitatea după voia sa, neținând cont de votul cetățenilor din 5 iunie. Chiar și fără prezența secretarului comunei, ședința de consiliu a continuat până la epuizarea punctelor de pe ordinea de zi.

leader board 728 x 90 px

În urma verificărilor pe care le-am făcut la Spitalul Orășenesc Oravița, unitatea spitalicească unde a ajuns secretarul comunei, personalul medical a confirmat faptul că în seara respectivă a fost internată Rozica Sîrbu cu diagnosticul: angină pectorală instabilă.

Cum va decurge acest conflict rămâne de văzut în zilele ce urmează, mai ales că viceprimarul comunei, Cătălin Golu, a anunțat că merge în audiență la prefect.