Scabia de la centrul pentru persoane adulte cu dizabilități din Caransebeș s-a dovedit a fi o reacție la medicamente!

olympus digital camera
untitled design set 970x90 px

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a făcut un control ieri la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfinții Constantin și Elena” Caransebeș după ce două persoane fuseseră diagnosticate cu scabie săptămâna trecută. Concluzia? Ia scabia de unde nu-i!

La finalul săptămânii trecute, o femeie și un bărbat, beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfinții Constantin și Elena” din Caransebeș, erau diagnosticați cu scabie. Potrivit informării transmise de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin către DSP, diagnosticul a fost pus la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Lucrurile s-au schimbat săptămâna aceasta. Direcția județeană de Sănătate Publică a făcut un control pentru a verifica dacă se respectă condițiile de igienă în cadrul centrului. Ciudat este că, de această dată, conducerea unității a pus la dispoziție inspectorilor de la DSP înscrisuri medicale din care nu reiese diagnosticul anterior! „Conform scrisorilor medicale și rețetelor eliberate de către medicul specialist dermatolog, diagnosticul este acela de reacție postmedicamentoasă.”, ne transmit cei de la DSP.

Inspectorii sanitari au verificat condițiile de igienă din întreaga unitate, modul de păstrare a hranei, precum și organizarea și funcționarea spălătoriei proprii. „Au fost constatate deficiențe la normele de organizare și funcționare a spălătoriei, drept pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională administratorului unității, conform HG 857/2022, art. 16, lit. a, în cuantum de 1.600 de lei. Au fost, de asemenea, formulate măsuri și acordate termene pentru remedierea deficiențelor, până la următoarele recontroale”, ne-au mai transmis cei de la DSP.

publicitate ziar expresb 1000x100

Rămâne un semn de întrebare cu privire la diagnostic. Care dintre medici a greșit? Primul sau al doilea? Dacă a greșit al doilea, cu siguranță scabia se va extinde după ce ambii beneficiari vor reveni în colectivitate și adevărul va ieși astfel la iveală. Dacă a greșit primul… Ei bine, trăim în România, se mai întâmplă…

CITEȘTE ȘI: Cazuri de scabie într-un centru pentru persoane adulte cu dizabilități din Caraș-Severin!