Cazuri de scabie într-un centru pentru persoane adulte cu dizabilități din Caraș-Severin!

scabie raie
untitled design set 970x90 px

Au fost depistate cazuri de scabie la un centru de îngrijire și asistență dedicat persoanelor adulte cu dizabilități din Caraș-Severin. 

Scabia, cunoscută popular sub numele de râie, apare în principal din cauza unor condiții igienico-sanitare precare. Din acest motiv au apărut semne de întrebare după ce doi beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfinții Constantin și Elena” Caransebeș, o femeie și un bărbat, au fost diagnosticați cu scabie.

„Este vorba despre două cazuri. Inițial, oamenii au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară. Au primit tratament, dar starea lor nu s-a ameliorat, din contră, s-a agravat. Au fost transportați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, unde au fost diagnosticați cu scabie. S-a stabilit tratamentul pentru ei și au fost izolați.”, ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

publicitate ziar expresb 1000x100

DSP Caraș-Severin a transmis o serie de recomandări și măsuri de igienă care se impun în astfel de cazuri și va efectua un control la centrul de la Caransebeș pentru a verifica respectarea condițiilor igienico-sanitare.

Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfinții Constantin și Elena” Caransebeș se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, instituție care, de altfel, a informat DSP cu privire la cele două cazuri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/