Primăria Caransebeș solicită finanțare pentru dotarea școlilor cu mobilier și echipamente IT

intalnire caransebes
mbmr 1000x100

Uniunea Europeană dă posibilitatea unităților administrativ-teritoriale să doteze unitățile de învățământ cu mobilier, tehnică IT, dar și alte echipamente necesare desfășurării actului educațional. Banii pentru astfel de investiții pot fi accesați de primării prin Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 15 „Educație, pentru dotarea unităților de învățământ cu diverse echipamente.”

În vederea accesării acestei axe de finanțare, la sediul Primăriei Caransebeș a avut loc vineri, 13 ianuarie, o întâlnire între reprezentanții administrației locale și directorii unităților de învățământ din oraș. Discuțiile au fost prezidate de city-managerul Florin Bogdea, iar din partea primăriei au mai fost prezenți – directorul Direcției de Strategii, Dezvoltare și Protecția Mediului, Liviu Jigoria-Oprea, și șefa Serviciului Strategii Proiecte-Programe, Gabriela Bănăduc.

„Pe PNRR s-a lansat un ghid pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ și a unităților conexe, motiv pentru care am considerat oportună organizarea unei întâlniri cu directorii de școli pentru a se familiariza cu acest proiect. Acestora le-am solicitat să facă o analiză de nevoi pentru realizarea acestui proiect. Mai întâi trebuie să facă o inventariere a echipamentelor digitale obținute prin alte proiecte, ca să nu facem dublă finanțare, urmând ca pe parcursul săptămânii viitoare să primim analiza de nevoi pe fiecare școală în parte, după care  vom face o centralizare și vom depune cerere de finanțare pentru realizarea proiectului. Practic, solicitarea o vom face în funcție de nevoile școlilor, existând bani pentru trei direcții:  pentru digitalizare, mobilier școlar și echipamente pentru dotarea atelierelor școlare de practică.”, ne-a declarat city-managerul Caransebeșului, Florin Bogdea.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până în data de 19 martie.

Muzeul TM

 

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/