Peste un milion de lei pentru reabilitarea școlii din Comorâște

scoala comoraste
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Unitatea de învățământ din satul aparținător comunei Forotic va trece printr-un amplu proces de reabilitare, grație unui proiect cu finanțare europeană câștigat de administrația locală.

66 ne noi proiecte, în valoare de 321 de milioane de lei, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru 53 de unități administrativ-teritoriale din țară, pe Componenta Fondul local din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Printre primăriile care primesc finanțare se numără și cea din Forotic pentru proiectul – „Eficientizare energetică prin reabilitare și modernizare școala în satul Comorâște”, cu o valoare de 1.010.390,09 de lei.

„Sunt extrem de bucuros să ne aflam printre cele 66 de proiecte finanțate la nivel național pe Componenta 10 – Fondul Local din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Acesta este cel de-al treilea proiect câștigat de noi în ultimele șase luni prin PNRR. Celelalte două proiecte vizează reabilitarea școlii gimnaziale din Forotic și implementarea unui sistem de monitorizare video pe raza comunei, prin achiziționarea unui număr de aproximativ 90 de camere.”, spune primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Proiectul depus pentru școala primară din Comorâște vizează lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, precum și lucrări de instalare, reabilitare, modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică, pentru asigurarea calității aerului interior, de modernizare a instalațiilor de iluminat, dar și de instalarea de sisteme de management energetic integrat pentru clădiri.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/