Sătul de bârfe și minciuni, Tuță pleacă în privat!

Veste tristă pentru angajații Primăriei Reșița. Începând cu 1 septembrie, dragul, harnicul și descurcărețul lor director, Adelin Tuță, pleacă în privat. După șase ani de administrație, timp în care numai el știe câte a făcut și desfăcut (în folosul comunității, cum altfel?), își ia catrafusele și pleacă. Anul trecut parcă s-a autosuspendat pentru șase luni, dar până la urmă s-a întors și mai întremat fizic și psihic. De data asta, pleacă de-a adevăratelea. Nu se mai întoarce.

Nu știu ce motiv l-o fi determinat să plece, că nimeni nu zice nimic prin primărie. Dar un drac trebuie să fi făcut, că altfel nu ar fi el. Sau, cine știe, s-o fi săturat și Nelu Tăiețelu să-i tot țină spatele. Cert este că pleacă să-și continue munca, priceperea și norocul în privat. E adevărat, o să-i fie mai greu de acum înainte și asta nu pentru că nu ar găsi de lucru. Nu, departe de mine gândul, chiar și într-un județ sărac și prăpădit cum îl văd unii pe al nostru, tot se găsește ceva de lucru. Numai că, de acum încolo, nu o să mai fie domnul Adelin de la primărie, ci doar Tuță de la nu știu care firmă. Sunt convins că și el știe lucrul acesta. Dar la fel de convins sunt că se va descurca, așa cum a făcut-o în cei șase ani de primărie, când a plecat de jos, de la un simplu consilier clasa I, pentru a ajunge director executiv al Municipiului Reșița. Adică numărul doi în primărie. Și asta nu doar pentru că e oltean (știți domniile voastre legenda cu oltenii care umblă cu limba scoasă după funcții), ci și pentru că dintotdeauna i-a mers bibilica.

O să-mi lipsești, Adelin. Tu și Romeo Dunca mi-ați fost izvoare nesecate de inspirație. Bine, Romi e la pământ cu administrația. E praf. Tu ai fost altceva. Te-ai descurcat cum nimeni altul în locul tău nu ar fi făcut-o. Îți amintești, prietene, cum ai astupat cu moloz și resturi de la demolări o văgăună, ca apoi să o transformi în teren bun pentru construcții? Ce dracu’ ți-a putut trece prin cap! Sau cum ai transportat tuburile alea de beton, înalte cât casa, de pe centura Reșiței pe Valea Țerovei, să deviezi cursul unui pârâu și să unești două dealuri? Cum să uiți? Așa ceva ții minte până mori. Ori cum ai concesionat de la primărie, pe firmă, teren în zona parcului industrial, apoi l-ai cumpărat și ai construit pe el nu știu ce, ca în final să-l închiriezi? Stai liniștit, nu te acuză nimeni că ai fi făcut ceva ilegal, că dacă ar fi fost așa, aveau grijă băieții să te cheme la declarații. Nu, ilegal n-a fost, dar imoral, da, pentru lucrai la primărie și te-ai folosit de influența pe care ai exercitat-o timp de șase ani. Ei, tocmai asta îți va lipsi de acum. Dar sunt convins că te vei descurca că ai fost un tip fâșneț de când te știu. Nu asta e problema, ci faptul că îți voi simți lipsa și îți voi duce dorul. Da, ție, izvorul meu de inspirație!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/