Şase sensuri giratorii pe o singură stradă în Dumbrăvița. Infrastructura comunei, în dezbatere publică

O întâlnire consultativă pe tema infrastructurii din comuna Dumbrăviţia a avut loc ieri la Incubatorul de Afaceri din localitate. Evenimentul a fost organizat de preşedintele PNL Dumbrăviţa, Sorin Drăgoi, căruia i-au fost alături alţi patru consilieri liberali.

Întâlnirea a fost una interactivă, în care oamenii au putut să-şi spună părerea referitoare la starea drumurilor din comună şi ce ar trebui să se facă pentru a exista o infrastructură demnă de realitatea zilelor noastre. S-a discutat despre încadrarea generală a Dumbrăviţei în zona periurbană a Timişoarei, despre strategii specifice şi stadiul procesului de asfaltare a străzilor, despre atragerea de fonduri europene în această direcţie şi ce soluţii există pentru găsirea finanţării a cât mai multor străzi din comună.

Nu au fost omise nici principalele probleme cu care Dumbrăviţa se confruntă din punct de vedere al infrastructurii.

„În opinia mea, descongestionarea traficului pe strada Petofi Sandor ar fi una dintre măsurile care ar trebui luate. Trebuie găsite căi de acces care să ducă la descongestionarea acestei străzi. A doua este o conexiune a străzilor asfaltate și o prioritizare a asfaltării străzilor”, a declarant Sorin Drăgoi, preşedinte PNL Dumbrăviţa.

Şase sensuri giratorii pe o singură stradă pentru descongestionarea traficului

celtic transilvania 1000x100px

În noul Plan Urbanistic General care va fi votat sunt prevăzute șase sensuri giratorii pe o singura stradă, Petofi Sandor, pentru a se circula mai uşor pe această stradă. Dar şi alte măsuri în ceea ce priveşte infrastructura trebuie luate, în opinia liderului liberal din localitate.

„În primul rând, în momentul când se scot caietele de sarcini pentru licitația drumurilor trebuie să fie prevăzută toată trama stradală, inclusiv trotuare, spațiu verde, piste de biciclete. Trebuie o bună urmărire a execuției lucrărilor și contracte ferme pe termenele pe care se execută aceste lucrări”, a mai spus Sorin Drăgoi.

Dezbaterea s-a bucurat de o prezenţă numeroasă: locuitori ai comunei care şi-au spus punctul de vedere legat de problemele de infrastructură şi găsirea de soluţii rapide pentru rezolvarea lor.