Matei Suciu, deputat social-democrat: „PNL, numele tău e Austeritate!”

Matei Suciu, deputatul PSD de Timiş, continuă atacurile la adresa actualei guvernări. Parlamentarul înfăţişează tabloul politic al zilelor noastre ca pe o tragicomedie, din care perdanți sunt românii. „PNL, numele tău e austeritate!”, exclamă deputatul, vis a vis de intenţiile actualului guvern.

Deputatul PSD spune că scopul anticipatelor este acela de a instala apoi austeritatea în România şi nu se sfieşte să-şi facă public punctul de vedere. „Actori de duzină”, „mărunţi”, „protagonişti slabi”, aşa înfăţişează parlamentarul tabloul politic actual, al cărui scop unic, după ce a scăpat economia de sub control, e anticipatele.

PNL, numele tău e Austeritate! Fără doar și poate, trăim cel mai prost film contemporan, politic și moral, oferit cu generozitate ridicolă de către cei mai slabi protagoniști ai României, actori în public, actori în privat, actori… de duzină, atât de mărunți.

După ce au scăpat total economia de sub control, iar veniturile la buget au scăzut dramatic, liberalii au un singur cuvânt cheie de livrat poporului pe care nu dau doi bani: Anticipate. Ei știu prea bine că singura ofertă din vitrina proprie este austeritatea, doar au pierdut deja capital electoral major, darmite până la un scrutin la termen. Astfel că, în viziunea PNL, Anticipate pre Austeritate e lozinca salvatoare din această tragi-comedie politică autohtonă”, arată Matei Suciu pe pagina sa de Facebook.

Matei Suciu anticipează măsuri dure de austeritate şi îşi argumentează poziţia prin scăderea veniturilor la bugetul de stat, prin faptul că punctul de pensie nu a crescut cu 40% şi alocaţiile nu au fost dublate. Pe scurt, parlamentarul social-democrat descrie intenţiile guvernului liberal în câteva cuvinte: „Asta-i ecuaţia liberală: anticipate înainte de austeritate!”

„PNL realizează că, odată cu scăderea veniturilor la bugetul de stat, urmează obligatoriu măsuri dure de austeritate, cum ar fi, spre exemplu, neacordarea drepturilor prevăzute deja în lege (creșterea punctului de pensie cu 40%, creșterea anticipată a salariilor din Învățământ sau dublarea alocațiilor pentru copii). Să redeschid și celelalte răni? Privatizarea sănătății egal viață doar pentru cei care au bani, voucherele sunt un pretext prielnic pentru amânarea dublării alocațiilor, ca să nu spun că România e îngropată total în datorii gigant. Asta-i ecuația liberală: ANTICIPATE, ÎNAINTE DE AUSTERITATE!”

PSD rămâne consecvent în atitudine, acțiune și reacțiune: opoziție totală la aceste măsuri-tertip antiromânești! Mulțumim frumos pentru susținere!”, scrie deputatul pe reţeaua de socializare.