Șase localitățile din Caraș-Severin, zero cazuri de coronavirus în ultimele două săptămâni. Reșița a depășit incidența de 5!

În doar o lună, incidența cazurilor de coronavirus în județul Caraș-Severin s-a dublat. Am ajuns în situația ca doar 6 localități din 77 să aibă zero infectări raportate în ultimele 14 zile. În Reșița, orașul cu cea mai mare incidență, vorbim despre peste 400 de îmbolnăviri în ultimele două săptămâni.

Incidența cazurilor la mia de locuitori a ajuns astăzi la 2,72 în Caraș-Severin. În urmă cu o lună, aceasta nu atingea nici 1,5, semn că județul merge pe același trend cu țara. Cea mai mare incidență se înregistrează în comuna Ticvaniu Mare – 5,26, iar Reșița conduce detașat în mediul urban, cu o incidență de 5,02, excluzând cazurile de infectări din focarele de coronavirus. În total, în ultimele 14 zile, 464 de reșițeni s-au infectat.

La polul opus, există și localități „fericite”, unde nimeni nu s-a mai îmbolnăvit în ultimele două săptămâni. Incidență zero este raportată în comunele Brebu Nou, Domașnea, Lăpușnicel, Mehadica, Șopotu Nou, Zorlențu Mare.

leader board 728 x 90 px

Din luna martie până acum, 3.378 de cărășeni s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar 176 au decedat. La ora actuală sunt internate în spitalele din Reșița și Caransebeș 206 persoane, dintre care 16 pe ATI, iar alte 519 cu rezultat pozitiv sunt izolate la domiciliu.

La nivelul județului au fost testate 8.145 de persoane până acum, ceea ce înseamnă doar 2,53% din totalul locuitorilor.