Șase elevi și opt profesori din Timiș, internați în spital, cu COVID-19! Mai multe unități de învățământ, în scenariul roșu

timisoara capitala 2023

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, numărul profesorilor, diagnosticați cu COVID-19, s-a dublat de săptămâna trecută și a ajuns de la patru, la opt cazuri. Șase elevi sunt în continuare testați pozitiv cu noul virus. Cele 14 persoane se află internate în unitățile sanitare.

Sunt 15 unități de învățământ în scenariul roșu, dar motivele sunt diferite. Fie au fost înregistrate, în instituție, cazuri de coronavirus, fie rata de infectare a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Există o singură situație în cazul căreia lucrările de reabilitare nu au fost finalizate, iar elevii nu pot merge la școală. Este vorba despre Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

Pe listă se mai află: Școala din Dudeștii Noi cu grădinița din localitate, Școala din Foieni, dar și grădinița, Școala Gimnazială din Jebel și grădinița, Școala din Giroc (ciclul liceal), Grădinița cu Program Prelungit nr. 26 din Timișoara (personal infectat), Liceul Brătianu (1 profesor și 4 elevi din clase diferite au coronavirus), Liceul Gheorghe Atanasiu (7 cazuri ), Liceul Baptist (profesori infectați), Școala Generală nr. 16 și Școlile Gimnaziale Variaș și Gelu, de asemenea, cu profesori infectați.

Cuib de vise 1000x100

În total, 560 de elevi și preșcolari vor învăța de acum înainte în sistem exclusiv online. De asemenea, 279 de elevi și 154 de profesori sunt în carantină, iar 36 de profesori sunt în concediu medical din cauza bolilor asociate. În total, 5.263 de elevi din Timiș învață online.

„De la o lună de la debutul școlar trăim o perioadă dificilă și excepțională, prin prisma măsurilor. Am constatat că locurile cele mai sigure din comunități sunt familia și școala, chiar dacă cazurile au crescut. Elevii, părinții și profesorii fac eforturi extraordinare”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general din Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/