Sârbii le-au dat românilor o nouă lecție de distracție

Weekendul sârbesc a început încă de aseară în orașul de pe Bârzava. Artiști importanți au urcat pe scenă şi i-au încântat pe spectatori. Reprezentanții minorității au venit din toate colțurile județului, ca să participe la Zilele Culturii Sârbe.

Sârbi din tot județul au venit la Reșița să asculte muzică de calitate și să se distreze o noapte întreagă pe acorduri sârbești. Printre cei care au urcat pe scenă se numără Ilia Constantinovici sau Fratii Miloș. Mare absent al serii a fost solistul care trebuia să vină tocmai din Serbia, Aca Cirkovic. Potrivit organizatorilor, acesta are probleme de sănătate, astfel că nu a putut să apară în fața publicului cărășean.

Cei mai mulți spectatori au venit din Clisura Dunării. Și dacă tot au ajuns până la Reșița, au întis hore în tot Parcul Tricolorului. Chiotele de bucurie și distracție au răsunat până la mierzul nopții, spre disperarea locuitorilor din zona supermarketului Carefour.

“Am venit întâmplător în Reșița, eu sunt din Baziaș, dar când am auzit că este weekend sârbesc nici nu am stat pe gânduri și am rămas să-l ascult pe Ilia Constantinovici. Este unul din soliștii mei preferați”, a spus unul dintre cei prezenți la eveniment.

Nici românii nu au ocolit „parcul distracțiilor”. Aceștia s-au oprit să asculte muzică și, mai mult decât atât, s-au prins în horă, alături de frații sârbi. “De zece minute am venit, sunt român, dar ce aud îmi place foarte mult. Formațiile sunt foarte bune și ne bucurăm că la Reșița se mai întâmplă și astfel de evenimente care sunt bine organizate. Nu știu cum se numesc cei care cântă pe scenă, dar îmi place ce aud”, a spus reșițeanul. De altfel, orele de petrecere de aseară au dovedit încă o dată faptul că județul Caraș-Severin, în care trăiesc cele mai multe minorități din țară, este un model de conviețuire interetnică.

Oamenii nu numai ca s-au adunat într-un numar foarte mare, dar au și dansat sote, hore sârbești și multe alte dansuri traditionale. Astăzi, pe scena din Parcul Tricolorului sunt așteptate ansambluri de muzică sârbească din Timișoara, SanPetru, dar și din alte regiuni.

Mâine seară, renumitul solist sârb, Seki Turkovic, va urca pe scenă să încinte atmosfera în tot cartierul Govândari.