Sârbi condamnați definitiv pentru cumpărare de influență! L-au folosit pe Iacob Chișărău la mituirea fostului judecător Cătălin Șerban…

Procurorii anticorupție și instanțele de judecată nu lasă să se pună praful pe dosarul Moldomin, pronunțând încă două condamnări în dosarul șpăgii luate de către fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara. Este vorba de cei doi cetățeni sârbi care i-ar fi dat cei 60.000 de euro lui Iacob Chișărău pentru a-i fi oferiți fostului judecător.

În cursul lunilor februarie-martie 2012, Aleksandar Andrejevic  și Dimitrije Aksentijevic, consideră instanța, prin intermediul lui Iacob Chișărău și Adrian Rus, au oferit judecătorului Șerban Nicolae Cătălin, la acel moment vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, „suma de 60.000 euro”, pentru a cumpăra influența pe care acesta din urmă lăsase să se creadă că o are asupra unor magistrați ce aveau spre soluționare două dosare, ambele aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, respectiv pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

„La data de 14 martie 2012, cei doi inculpați, prin intermediul lui Mihăilă Ioan Marian, Chișărău Iacob și Șerban Mihaela Ramona, i-au dat magistratului suma de 50.000 euro, bani ce au fost găsiți la aceeași dată în cabinetul notarial al acesteia din urmă, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare”, precizează DNA.

1000x100 resita 02

Tribunalul București a pronunțat sentința de fond, care a fost contestată la Curtea de Apel București, instanța din urmă: „Prin decizia penală nr. 512 din 12.04.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților Andrejevic Aleksandar și Aksentijevic Dimitrije, cetățeni sârbi, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Ia act că suma de 50.000 euro reprezentând suma de bani dată cu titlu de preț al influenței a fost confiscată. Obligă inculpații Andrejevic Aleksandar și Aksentijevic Dimitrije la plata câte unei sume de 5.700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”.

Cătălin Șerban, Ramona Șerban, Adrian Rus, Ioan Marian Mihăilă și Iacob Chișărău au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție la data de 6 aprilie 2012, toți fiind condamnați definitiv, la pedepse cuprinse între 2 ani închisoare cu suspendare și 5 ani închisoare cu executare.