Sărbătorile vin cu ninsori pe Muntele Mic

Moș Crăciun este darnic cu iubitorii de munte și aduce în Ajunul Crăciunului ninsoare pe Muntele Mic. Chiar dacă ninge de 24 de ore, pârtiile vor fi practicabile doar în următoarele zile.

Majoritatea turiștilor, ca în fiecare an, aleg să urce pe Muntele Mic din a doua zi de Crăciun și parcă ar fi timpul să vedem mult alb pe crestele muntelui celui mai iubit de timișoreni, dar și de turiștii din zona Caransebeșului și din județele învecinate.

De la proprietarii de pensiuni am aflat că stratul de zăpadă măsoară 10-15 cm, nu este suficient însă pentru a amenaja pârtiile de schi, dar se anunță ninsori și în zilele următoare. În ajunul Crăciunului, în parcarea de pe Muntele Mic sunt staționate în jur de 30 de autoturisme, astfel că, la un calcul simplu, doar 10-15% din capacitatea de cazare este ocupată în aceste zile.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Cei mai mulți turiști vor urca începând cu 26 decembrie pentru a rămâne și de Revelion pe munte. Prețurile sunt variate, în funcție de posibilitățile fiecăruia, de la 100 de lei pe zi cu masa festivă de Revelion de persoană până la 280 de lei pe zi de persoană. Proprietarii de pensiuni și hoteluri care dețin și pârtii de schi au inclus în prețul solicitat și tichetele de schi pass.

banner maxagro