Sărbătorile se țin în familie. Grand Hotel Minerva își spune povestea „acasă”

Serviciile ridicate la rang de artă se scriu în condica profesionalismului, bunului simț și al modernului. Grand Hotel Minerva, top 20 cele mai frumoase spa-uri din Europa, își răsfață turiștii cu cele mai bune tratamente – „Balneo Minerva”.

Minivacanța de 1 mai este prilejul perfect pentru a petrece sărbătorile în familie și alături de prieteni. Și pentru că una dintre perlele stațiunii de pe Valea Cernei ține standardul ridicat și privește omul nu doar ca turist, ci ca pe un membru al marii familii Grand Hotel Minerva, sărbătorile se petrec „acasă” . Fie că vorbim de zona spa sau de centrul de tratament, doar ideea petrecerii timpului în condiții de 4 stele binedispune pe oricine.

Apa cu sulf binecunoscută pentru proprietățile miraculoase pe care le are a fost bine fructificată și pusă în valoare în cadrul Centrului de tratament, recuperare și prevenție modern Balneo Minerva.

„Centrul nostru Balneo Minerva în care am investit foarte mult este dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. Avem aparatură precum laser sau tecar, de ultimă generație și care are efecte terapeutice foarte bune. Tecarul este foarte bun pentru refacere după efort fizic îndelungat și, de asemenea, foarte bun pentru tratamentul reumatismului. Toate procedurile se fac după consultația efectuată de către medicul balneo și se merge strict pe prescripția medicului balneolog.

De asemenea, suntem racordați la cea mai bună sursă de apă cu sulf de aici din stațiune. După cum spuneam, promovăm intens partea aceasta de centru de tratament, întrucât constituie specificul stațiunii Băile Herculane în care ne aflăm. Și, de asemenea, așteptăm în această minivacanță oaspeți cât mai mulți care să se bucure și de centrul Armonia Spa, cel care a fost catalogat în anul 2018 de publicația internațională THE GUARDIAN în top 20, cele mai frumoase spa-uri din Europa”, a declarat Cătălina Iovan, directorul de marketing al complexului hotelier.

Despre cum funcționează centrul și ce proceduri pune la dispoziție, Cătălina Iovan a mai precizat:

„Pentru zona de tratament, centrul funcționează zilnic, între orele 9-21, structura pachetelor de tratament este cu intrare duminica, astfel încât oaspeții să beneficieze luni de consultația medicului balneo și să înceapă tot de luni cu efectuarea procedurilor terapeutice. Ca și funcționalitate a programului efectiv de lucru al personalului, acesta funcționează în parametrii normali și atât cât este necesar pentru a efectua procedurile pentru toți pacienții pe care îi avem în cadrul resortului. 

Elementele de bază ale pachetului nu sunt puține la număr și fiecare în felul lui este la fel de important. Electroterapia, ultrasunetul, băile de sulf, magnetoterapia, băile cu dioxid de carbon sau ozonterapia se completează perfect și sunt puse la dispoziția clienților pe parcursul a 5 zile de tratament”. 

Electroterapia

Se realizează prin curenți diadinamici, curenți interferențiali, Tens, curenți Trabert, curenți galvanici.

Ultrasunetul 

Efectuează un fel de micromasaj al celulelor şi țesuturilor, care este însoțit de apariţia de căldură şi asigură un efect anestezic, „înmuierea aderenţelor”, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine și a ţesuturilor. Efectele fiziologice ale ultrasunetelor sunt analgetice, miorelaxante, hiperemiante.

BĂI DE SULF

Oferă ajutor terapeutic în reumatism, dureri de spate, nevralgii și multe altele. S-a demonstrat că vindecă multe boli datorită conținutului de hidrogen sulfurat.

MAGNETOTERAPIA

Ajută la echilibrarea funcțiilor întregului organism prin folosirea unor magneți de diferite mărimi și tipuri, având astfel și puteri variabile, care pot fi aplicați la nivelul întregului corp sau doar pe anumite zone, în funcție de necesități.

OZONOTERAPIA

Beneficiile ozonoterapiei sunt din ce în ce mai vaste și recunoscute de medicii din întreaga lume. Puterea acestei terapii crește șansa la viață. Este o tehnică medicală de tratament, efectuată de medicii antrenați în acest domeniu, pentru sportivi, unde tratamentul cu ozon asigură o mai bună oxigenare a țesuturilor, inclusiv a mușchilor, ceea ce duce la o creștere a rezistenței la efort, cu performanțe sportive mai bune, iar pentru vârstnici sau persoane adulte, nu neapărat bolnave, terapia cu ozon duce la o mai bună oxigenare a țesuturilor, o stimulare a imunității organismului și o creștere a rezistenței la infecții.

AEROSOLI

Terapia cu aerosoli este o modalitate revoluționară de tratare a multor condiții, inclusiv boli obstructive ale căilor respiratorii. Această formă de tratament implică introducerea medicamentelor în căile respiratorii inferioare prin intermediul aerosolilor, pentru a se obține un efect topic sau sistemic.

KINETOTERAPIA

Kinetoterapia face parte din medicina fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.