Sărbătoarea orașului Moldova Nouă, anulată de coronavirus. Ce alte variante există pentru zilele de relaxare?

Anularea evenimentului Zilele Orașului Moldova Nouă din pricina contextului epidemiologic poate că nu le va da ocazia localnicilor să petreacă câteva zile de foc pe muzica celor mai cunoscuți interpreți ai momentului, așa cum se-ntâmpla în anii precedenți, pe faleza Dunării, însă poate reprezenta ocazia perfectă pentru ca oamenii să se poată aduna în jurul bisericii, celebrând una dintre marile sărbători ale creștinătății: Adormirea Maicii Domnului, cum de altfel se pot bucura în voie de frumusețile și obiectivele turistice care au făcut din Clisura Dunării o destinație de neratat de către vizitatorii din toate colțurile țării.

„Oficial, putem spune că nu vom organiza evenimentul Zilele Orașului Moldova Nouă. Această decizie a fost luată de majoritatea UAT-urilor dată fiind situația incertă a noului coronavirus. În schimb, îi invităm pe toți cetățenii, în cele două-trei zile de relaxare, să participe la festivalul de film de pe faleza Dunării, care anul acesta bifează cea de-a treia ediție, să viziteze zona Clisurii Dunării și obiectivele locului. Sunt atâtea lucruri frumoase de vizitat chiar la noi acasă. De asemenea, ca buni creștini, putem profita de acest moment pentru a ne aduna în jurul bisericii, mai ales că lăcașul de cult din centrul cartierului Orașul Nou poartă numele uneia dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății: Adormirea Maicii Domnului”, a ținut să le transmită cetățenilor șeful administrației publice locale de la malul Dunării, Adrian Torma.

Anularea distracție cu program prelungit pare totuși în beneficiul locuitorilor orașului și asta pentru că sumele care ar fi fost necesare organizării evenimentului cultural au putut fi direcționate către investiții pentru comunitate.

„Sumele alocate pentru acest eveniment nu erau foarte mari pentru că mare parte din bani erau colectați de la comercianți și de la cei cu locurile de joacă. Dar sumele care ne-au rămas în acest an în buget le-am putut folosi pentru dotările edilitare. S-au realizat câteva parcări la nivel de oraș, suntem în lucru cu încă trei zone pe care le vom reabilita în totalitate pe parcursul lunilor septembrie și octombrie. În plus, vorbim despre apariția locurilor de joacă, ca de exemplu: terenul de fotbal din Centrul Civic, terenul de tenis de lângă Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, apoi amenajarea unui loc de joacă la blocul opt, precum și îmbunătățiri în ceea ce privește locurile de joacă din Moldova Veche și Măcești”, a mai adăugat edilul-şef.