Comuna Berzasca ar putea fi declarată staţiune turistică de interes local până la finele lui 2020

Situată în Clisura Dunării, acolo unde natura, istoria şi obiectivele turistice captează instant atenția vizitatorilor, comuna Berzasca mai are de trecut peste câțiva pași birocratici până să fie declarată stațiune turistică de interes local. Reprezentanții Primăriei au reușit să găsească o soluție viabilă pentru elementul care, până nu demult, părea să țină lucrurile în loc, lipsa unui bancomat pe raza UAT-ului urmând să fie suplinită de prezența dispozitivelor POS în cadrul fiecărei structuri de primire turistică.

Una dintre condițiile primordiale pentru ca Berzasca să poată fi declarată stațiune turistică de interes local se referă la numărul minim al locurilor de cazare: 100. La acest capitol, lucrurile arată destul de bine, după cum a explicat edilul Petru Nicolae Furdui: „Suntem la 130 de locuri de cazare și suntem la 100 de locuri de cazare la nivel de 3 stele. Am depus documentele. Urmează să fie adoptată o Hotărâre de Guvern. Este un curs normal dat de regulamentul Ministerului în sine, dar probabil că termenul poate să fie influențat și de această pandemie. Înainte ca Berzasca să fie declarată stațiune turistică se va întocmi un raport de către specialiștii din cadrul Ministerului, experți care trebuie să se deplaseze în teritoriu pentru a verifica datele furnizate de UAT.”, a detaliat edilul-șef.

Întrucât comuna a reușit să întrunească dublul punctajului minim necesar materializării acestei idei, șeful administrației publice locale spune că acest lucru va juca un rol esențial în completarea singurului minus existent: lipsa unui bancomat.

expresb 1000x100

„Vom merge pe ideea POS-urilor în cadrul fiecărei structuri de primire turistică. Totodată, am reușit să-ndeplinim undeva la 260 de puncte din minimul de 100 de puncte necesar depunerii documentației. Deci, putem spune că avem câteva buline albe care să completeze micile minusuri. Aceste lucruri trebuie constatate de către experți din cadrul Ministerului, existând posibilitatea ca anul acesta să ducem la finalitate și acest proiect.”, a mai ţinut să adauge Petru Nicole Furdui, primarul comunei din Clisura Dunării.

Sursa foto principal: adevarul.ro.

1000 x 200 gif