Sărbătoare pe bicicletă! Ciclistul lugojean Ștefan Hodi – o nouă expediție la Alba Iulia de Ziua Națională

stefan hodi la alba iulia
po 1000x100px (3)

Ciclistul lugojean Ștefan Hodi a fost și în acest an la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională a României. Aceasta a fost a 19-a deplasare pe două roți a lui Hodi la Alba Iulia din anul 2000 încoace, excepție fiind doar anii în care a pedalat în turul Europei și un an în care drumurile acoperite cu polei au fost impracticabile.

„Drumul este de 180 km dus și 180 km întors. Cunosc foarte bine acest drum, în 2006 l-am făcut alături de băiatul meu, Ștefan și în 2009, alături de fiica mea, Mariea. Anul acesta am plecat mai devreme, pentru că intenționez să fac un popas la Deva. Am parcurs 110 km, drumul a fost bun, mai puțin porțiunea din Margina și Coșevița. Am avut parte de ceva ploaie ușoară, am luat la mine un bagaj minim, cu haine de schimb. Sunt cu o cursieră pe care o am de doi ani, am fost cu ea și anul trecut la Alba Iulia. Din fericire, acum condițiile cu COVID-ul sunt mult mai bune”, spune Ștefan Hodi.
El adaugă că „eu mă duc cu sufletul la Alba Iulia și anii în care n-a fost amestecat politicul au fost cei mai buni ani, la asta mă aștept acum”.

1000x200 dacus 02

Rutierul lugojean Ștefan Hodi a participat de două ori la cursa Paris – Brest – Paris, cea mai importantă competiție de anduranță rezervată cicloturiștilor din întreaga lume, în 2015 și 2019.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px