Sărbătoare în roșu și negru! Reinventat, CSM-ul revine în sportul mare! [FOTO]

Clubul din Valea Domanului a renăscut din cenușa încă fumegândă în furnalele din Reșița și și-a câștigat dreptul de a reprezenta orașul de pe Bârzava pe primele scene sportive ale țării. Echipele de handbal și fotbal au obținut promovarea în aceeași zi!

Desființarea UCMR-ului, triplă câștigătoare de Challenge Cup și de Cupa României, și averea cheltuită de Cristi Pătru în proiectul HC Adrian Petrea, un eșec până la urmă, i-a făcut pe cei mai mulți dintre iubitorii sportului cu mingea mică să-și ia gândul că Reșița va mai apărea curând în Liga Zimbrilor. Viceprimarul Adrian Dacica a scris însă proiectul care la început a fost îndelung contestat, Reșița având atâtea alte nevoi, poate mult mai mari decât performanțe sportive. Mai întâi cu Dorinel Gurbină, apoi cu Cristi Pătru, lângă Ilie Vaidasigan, Cristian Ionescu și Mișa Rohozeanu, CSM Reșița a măturat totul în liga secundă. A ajuns la turneul final de promovare în Liga Națională unde, ieri, a întrecut HCM Sighișoara, cu 25-21. Rosso-nerii au obținut astfel dreptul de a juca, din toamnă, alături de cele mai bune echipe din țară, motiv pentru reșițeni să umple din nou până la refuz Sala Polivalentă.

Fotbaliștii din Valea Domanului au desfăcut și ei, tot ieri, în sfârșit, șampania. După ani la rând de speranțe și rateuri, după rușini trăite pe toate coclaurile județului și maidanele din Liga 3, elevii lui Leo Doană au reușit imposibilul. Au recuperat un handicap de 14 puncte, s-au instalat pe primul loc în clasament și au obținut promovarea după ce au învins în ultimele două runde Lipova și Drumbăvița, principalele contracandidate. Ieri, pe „Mircea Chivu”, cu vreo 5.000 de oameni în spate, cam cât avuseseră în tot sezonul, rosso-nerii au câștigat clar, 2-0, cu cea mai bogată comună din Timiș. În ciuda faptului că i-au lipsit câteva piese de bază, iar unii jucători au intrat mai degrabă într-un picior, Doană a găsit și de data asta soluții. În mare măsură, această promovare i se datorează. A fost, poate, singurul care a crezut într-o echipă care nu bătea pe nimeni și de care era doar numele. Victoria de ieri mai ascunde ceva. Renunțarea la orgolii din partea lui Viorel Lolea și Cristi Bobar. Ieri au făcut echipă, iar asta s-a simțit! Dar, poate cel mai important, este că Reșița s-a întors la fotbal. E limpede acum pentru toată lumea că reșițenii își doresc fotbal, iar din toamnă încolo au ocazia să vadă derby-urile de altădată, cu Poli, cu UTA, cu Rapid, Petrolul și, foarte probabil, U Cluj.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/