Sărac și cinstit. Prefectul de Timiș, un politician modest

ritivoiu 5
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Noul prefect de Timiș, social-democratul Mihai Ritivoiu și-a publicat declarațiile de avere și interese, așa cum cere, de altfel, legea. Potrivit documentului de pe site-ul Prefecturii Timiș, Ritivoiu nu are în proprietate nicio locuință sau terenuri, iar la capitolul venituri declară că anul trecut a încasat doar indemnizația de consilier județean. 

Potrivit declarației de avere, Mihai Ritivoiu nu deține niciun teren sau vreo clădire, nu are bijuterii sau obiecte de artă cu valoare mai mare de 5.000 de euro. Social-democratul declară că nu are conturi sau depozite bancare, nici plasamente sau alte active producătoare de venituri nete mai mari de 5.000 de euro pe an. În proprietate are un autoturism Honda Civic, fabricat în 2007, pe care l-a achiziționat în luna ianuarie a acestui an, prin vânzare-cumpărare. De asemenea, prefectul a contractat în 2022, de la Toma Ritivoiu, tatăl său, un credit în valoare de 220.000, scadent în 2023.

La capitolul venituri, Mihai Ritivoiu a declarat indemnizația de consilier județean, a cărei valoare a fost, pe anul 2021, de 11.415 lei. Apare și venitul soției, salariul încasat de la Colegiul CD Loga din Timișoara și alocația copilului.

„Mașina are anul de fabricație 2007, eu am achiziționat-o în luna ianuarie. Nu am avut alte venituri, nu am avut un salariu. Pur și simplu nu am avut alt salariu anul trecut, m-am concentrat pe alte activități. Sunt un tip frugal și m-am descurcat.”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Activitatea profesională, povestită chiar de Mihai Ritivoiu

Pe site-ul său personal, Mihai Ritivoiu povestește în detaliu activitatea sa profesională. El scrie că la 19 ani s-a apucat de afaceri împreună cu un prieten, „ne-am dus la Szeged şi am început să umblăm prin magazine, să vedem ce s-ar putea vinde în România. În primele luni am vândut CD-uri goale în Publitim.” Ulterior, a comercializat centrale și boilere, iar în 2001 și-a deschis o firmă de vânzare a centralelor termice. S-a înscris în 2006 în PSD, iar din 2009 a fost consilier local. Până să ajungă prefect, Ritivoiu a fost consilier județean.

„Mă retrăsesem inclusiv din poziţia de administrator al firmelor pe care le deţineam când, pe fondul crizei economice începute din 2008, economia s-a prăbuşit. A fost suficient ca trei din principalii clienţi să intre în insolvenţă sau să nu mai plătească ca acest lucru să atragă după sine, ca la domino, intrarea în incapacitate de plată a firmelor mele, urmată apoi de insolvenţa şi falimentul acestora. A fost o perioadă extrem de dificilă. (…) Urmare a falimentului firmei, rămăseseră o serie de furnizori, afaceri de familie, cu sume nerecuperate. Oraşul e mic şi onoarea e cea mai importantă, aşa că m-am dus cu unii patroni la notar şi mi-am asumat datoriile în nume propriu, le-am închis şi acum sunt istorie.”, a mai precizat Ritivoiu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/