Nouă arestaţi în urma operaţiunii ,,Acvariul”

explo 1000x200

Procurorii de la Crimă Organizată vor înainta astăzi propuneri de arestare preventivă pe numele persoanelor reţinute în urma celor 45 de percheziţii domiciliare şi auto făcute ieri la Reşiţa şi Bocşa.

UPDATE: Mandate de arestare

Tribunalul Caraş-Severin a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a nouă dintre persoanele reţinute ieri. Decizia instanţei cărăşene nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

Urmăriţi din toamna anului trecut pentru că au făcut o afacere în adevăratul sens al cuvântului din comercializarea ţigărilor de contrabandă în Reşiţa şi Bocşa, mai mulţi indivizi constituiţi într-un grup infracţional organizat ajung astăzi în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Iniţial, la Parchet au fost conduse 22 de persoane, dar în urma audierilor doar şapte au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Liderul grupării, un tânăr de 25 de ani din Reşiţa, se află printre cei propuşi pentru arestare. Cei mai mulţi dintre învinuiţi vor fi judecaţi în stare de libertate. ,,DIICOT-ul vrea să stopeze acest flagel al traficului de ţigări. Clientul meu, Radu Grigore, este din Stamora Moraviţa şi a fost lăsat în libertate, fără a avea vreo interdicţie. El e acuzat că ar fi alimentat cu ţigări grupul de la Reşiţa”, a spus avocatul Cosmin Bolosin.

,,În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, gruparea era structurată pe 3 paliere, respectiv: un segment responsabil cu aprovizionarea cu ţigări provenite din contrabandă, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea acestora şi palierul de distribuţie stradală, care acţiona în municipiul Reşiţa, oraşul Bocşa şi în unele localităţi din judeţul Caraş-Severin. Fiecare membru avea sarcini precise, întreaga activitate desfăşurându-se sub coordonarea liderului grupării, un tânăr de 25 de ani, din Reşiţa. Aprovizionarea se efectua cu ajutorul unor persoane domiciliate în zonele de frontieră Oraviţa şi localitatea Moraviţa, iar depozitarea se realiza la mai multe  imobile din localitatea Târnova, judeţul Caraş-Severin”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

În cauză, a fost începută urmărirea penală faţă de 22 de persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 60 de ani.

banner 970 x 250