Contrabandiștii, prinși cu sprijinul SRI!

De dimineață, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au făcut 24 de percheziţii domiciliare, la locuinţele unor suspecţi de contrabandă cu ţigări, precum şi 21 de percheziţii auto.

Membrii unei grupări infracţionale sunt suspectaţi că introduceau ilegal în ţară ţigări netimbrate, pe care ulterior le împărţeau unor distribuitori en-gros şi en-detail, precum şi stradal. Acțiunea a  fost una de mare amploare și s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor și al jandarmilor din Timișoara, dar și cu cel al SRI.

„Începând cu toamna anului 2012, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au demarat investigaţii  cu privire la un grup infracţional organizat, implicat în contrabandă cu ţigări. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că gruparea era structurată pe 3 paliere, respective: un segment responsabil cu aprovizionarea cu ţigări provenite din contrabandă, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea acestora şi palierul de distribuţie stradală, care acţiona în municipiul Reşiţa, oraşul Bocşa şi în unele localităţi din judeţul Caraş-Severin”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, pentru Express de Banat.

Cine este liderul grupării
Fiecare membru avea sarcini precise, întreaga activitate desfăşurându-se sub coordonarea unui lider al grupării, un tânăr de 25 de ani, din Reşiţa. Aprovizionarea se efectua cu ajutorul unor persoane domiciliate în zonele de frontieră Oraviţa şi localitatea Moraviţa, iar depozitarea se realiza la mai multe  imobile din localitatea Târnova, judeţul Caraş-Severin.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că persoanele suspectate de  distribuţia ţigaretelor preluau „marfa” de la liderul grupării sau de la persoane desemnate de acesta şi o valorificau ulterior, pe piaţa neagră, en-detail sau en-gros.

„În cauză, a fost începută urmărirea penală faţă de 22 de persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 60 de ani, din judeţele Caraş-Severin şi Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat  în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cei 22 de suspecţi sunt conduşi la sediul D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial din Caraş-Severin, în vederea cercetărilor.