Săptămâna Mobilităţii, la Caransebeş. „În oraş fără maşină!“

Și municipalitatea din Caransebeș promovează mijloacele alternative de transport, astfel că se alătură campaniei Săptămâna Mobilității, care va avea loc în perioada 17-23 septembrie.

Scopul campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

Pe parcursul săptămânii se poate testa de către doritori o mașină electrică aflată în zona centrală a municipiului. De asemenea, în aceeași perioadă transportul public în comun de călători va fi gratuit. Din programul Săptămânii Mobilității amintim și concursul de cros ce se va desfășura luni, 17 septembrie, de la ora 12.00, pe traseul Primărie – Parcul Teiuș, sub îndemnul „Sport, sănătate și aer curat”, marți va avea loc turul orașului pe bicicletă, în ziua de joi va fi închisă circulația auto pe str. Primăriei și str. V. Alecsandri (parțial), unde se vor desfășura activități cu școlarii și preșcolarii din oraș (desene pe asfalt, concursuri sportive etc.) în vederea încurajării realizării mai multor străzi pietonale din zona centrală.

De asemenea, vineri de la ora 14.00 vor avea loc discuții pe tema mobilității urbane cu reprezentanții firmei care realizează Planul Urbanistic General în Caransebeș, prezentarea unor planșe preliminare cu organizarea traficului în localitate și a unor planșe cu viitoarele piste pentru bicicliști.

Săptămâna culminează cu evenimentul „În oraş fără maşină!”, închiderea circulației pe str. Avram Iancu, str. Primăriei și str. V. Alecsandri (BCR – str. Efrem Zăcan) și eliberarea străzilor de autovehicule în vederea realizării unor jocuri și concursuri sportive.