Săptămână-eveniment la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa!

Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa va găzdui în această săptămână trei manifestări: Festivalul Judeţean dedicat Zilei Europei (9-11 mai), evenimentul „Color Fest Reşiţa“ (10-12 mai) şi „Zilele porţilor deschise la UEMR“ (10-11 mai).

Europa, chiar te cunoaştem?

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Judeţean dedicat Zilei Europei va fi organizată de UEMR în parteneriat cu Europe Direct Timişoara, în zilele de 9, 10 și 11 mai 2018.

Având ca parteneri o serie de instituții de învățământ din sistemul preuniversitar al Reșiței și județului Caraș-Severin, instituții de cultură și ONG-uri, universitatea va găzdui în cele trei zile o serie de activități dedicate temei „România – de 11 ani membră a Uniunii Europene: realități și provocări”.

În 9 mai, în Aula Magna a universității, de la ora 10.00, va avea loc deschiderea oficială urmată de o serie de activităţi interactive: „Europa, te cunosc!”; jocul regiunilor europene; concurs de cultură generală europeană; harta simbolică a Uniunii Europene; salut în limbile oficiale ale UE. Sala multimedia „Constantin Gruescu” găzduiește, cu începere de la ora 10.45, o dezbatere cu tema „Identitatea europeană şi rolul culturii în dezvoltarea societăţii“.

Joi, 10 mai, și vineri, 11 mai 2018, se va desfășura simpozionul național studențesc EU_student.ro, la care și-au confirmat participarea tineri specialiști din mai multe centre universitare. În cadrul simpozionului, vor avea loc de asemenea o serie de dezbateri, dintre care Biroul de presă al UEMR aminteşte: „Accesul la sursele de finanţare europeană”, „ERASMUS+, programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului”.

Porţi deschise la trei facultăţi 

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa organizează joi, 10 mai, şi vineri, 11 mai 2018, în intervalul orar 10.00 – 17.00, Zilele porţilor deschise.

„Elevii împreună cu profesorii vor avea posibilitatea de a interacţiona cu studenţii şi cadrele didactice universitare, de a vizita campusul, amfiteatrele şi sălile de laborator, biblioteca şi restaurantul universității. Cele trei facultăţi, Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Sociale, au pregătit activităţi antrenante, inovative şi creatoare menite să le ofere elevilor prilejul de a cunoaște mai multe informaţii despre specializările aflate în oferta educațională a universității“, precizează organizatorii.

Implicare totală a comunităţii reşiţene la „Color Fest“!

Evenimentul „Color Fest Reșița”, organizat de Asociaţia Absolvenţilor UEMR, va avea loc în curtea universității reșițene, din 10 până în 12 mai. „Se anunță o atmosferă unică, alături de Pompieri, Poliție, Jandarmerie, SMURD, Crucea Roșie, bicicliști și motocicliști care au pregătit pentru joi, 10 mai, demonstrații, începând cu ora 11.00, și o paradă pe bulevardul principal, seara, începând cu ora 18.00. Atmosfera va fi întreținută de grupul Crossfire care, de la ora 21.00, se va juca cu focul, încheierea zilei fiind făcută de o formație tânără și dinamică: Red Flame”, anunţă prorectorul Cristian Chioncel.

Vineri, 11 mai, începând cu ora 16.00 și până seara târziu, organizațiile și fundațiile reșițene își vor prezenta activitatea, vor avea sesiuni de recrutare, de fundrasing și jocurile de teambuilding. Nu vor lipsi gustările, prezentările și activitățile inedite organizate de „Colegiul Economic” și Liceul de arte „Sabin Păuța” din Reșița. Formația „Mist” va încheia ziua la ora 21.00 cu un program surpriză.

Sâmbătă, începând cu ora 13.00, se continuă în aceeași notă de culoare. La ora 17.30, elevii de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” vor încânta asistenţa cu prestațiile muzicale, iar de la ora 19.00, „Holly party” alături de Tibi Lorincz și dansuri cu trupa ADC. Seara se va încheia pe ritmurile alerte ale celor de la „Reddok”.

„Mulțumim Primăriei Reșița și Consiliului Local Reșița pentru că ne sunt alături în organizarea acestui eveniment. Felicităm organizațiile și fundațiile care au acceptat provocarea de a ne fi parteneri în organizarea evenimentului. Dintre acestea amintim: Grupul local de tineret Arcus, Nevo Parudimos, Centrul de Voluntariat Reșița, grupul de tineret Mansarda, Bikeattack, Prietenii Munților, Centrul Antidrog, Lions Reșița, Humanitas Prodeo, Crucea Roșie. De asemenea, mulțumirile organizatorilor se îndreaptă către instituțiile publice care au pregătit un program interactiv pentru tinerii reșițeni“, transmite conducerea UEMR, prin Biroul de presă.