Șantiere noi pentru înfrumusețarea Oțelului Roșu!

Chiar dacă reamenajarea zonei centrale se află încă doar în stadiul de proiect, până la începerea lucrărilor autoritățile locale au deschis deja șantierele pe străzile din jurul centrului. Zonele vor fi modernizate și pavate pentru ca aspectul orașului să se schimbe considerabil.

Prima stradă vizată pentru lucrări este 22 Decembrie, considerată o centură a zonei centrale. Din fondurile alocate de la bugetul local, străzile apropiate de centru își vor schimba total aspectul în cel mai scurt timp.

Valoarea totală a investițiilor este de peste un miliard de lei, asta după ce autoritățile locale au reușit negocierea cu firma care se ocupă de lucrări pentru ca sumele necesare să fie cât mai mici.

celtic transilvania 1000x100px

„Ne-am ocupa deja cu fonduri de la bugetul local de unele străzi. Acum au fost demarate lucrările pe strada 22 Decembrie. Investiția de la bugetul local este de 1500 de metri pătrați de pavele, o investiție de circa un miliard și două sute de milioane de lei vechi pentru acea stradă. Avem un constructor cu care am negociat un preț cât mai bun bun, mai exact suma de 70 de lei pe metru pătrat de pavele la cheie. Asta înseamnă că cel ce se ocupă de lucrări vine cu pavelele lui, mâna de lucru și tot ceea ce este necesar pentru finalizarea lucrărilor”, a explicat edilul-șef Luca Mălăiescu.

Foto: arhivă