20 de hidrocentrale intră în reparații capitale

Apele sunt încă agitate la Uzina Constructoare de Mașini din Reșița, în timp ce angajații se străduiesc să mai finalizeze câte o lucrare pe care au ,,prins-o” peste granițele țării.

Soarta uzinei reșițene este încă nedefinită, în ciuda demersurilor care s-au făcut pe plan politic pentru conversia datoriilor în acțiuni. Deși prima parte, cea de transfer a creanțelor, s-a realizat, mai dificil va fi ca în urma transferului datoriile să se transforme în acțiuni.

Prezent la Reșița, la finele săptămânii trecute, vicepreședintele PSD, Ion Mocioalcă, a adus din nou în discuție situația societății. ,,Ponta a mutat datoriile de la finanțe la AAAS, iar acum, pe ideea aceasta, vom veni cu ceva concret, prin care AAAS ia active și face o altă firmă, cele neperformante fiind lăsate la o parte. Sunt 20 de hidrocentrale care urmează să intre în reparații”, a spus liderul social-democrat, care speră că odată ce societatea scapă de datorii UCMR va putea primi direct lucrările de la Hidroelectrica, fără să mai participe la licitație.

Mocioalcă spune că în viitorul apropiat ministrul Energiei va veni din nou la Reșița, poate cu informații mai bune pe această temă.