„Șansele unui nou spital județean la Reșița sunt foarte, foarte mici!”

popovici ionut
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin năruiește speranțele celor care anunță construirea unui spital nou în Reșița și îndeamnă mai degrabă la modernizarea a ceea ce are acum sistemul public de sănătate din județ.

Ionuț Popovici i-a diagnosticat cu optimist exagerat pe Romeo Dunca și Nelu Popa, care insistă să le garanteze cărășenilor că vor construi o unitate spitalicească nouă, dotată la standardele de azi din Uniunea Europeană și dimensionată după actualele nevoi ale unui județ atât de depopulat cum e Caraș-Severinul. „Sunt prea optimiști unii oameni cu privire la construirea unui spital nou. Sigur că m-aș bucura foarte, foarte mult ca să se întâmple acest lucru, însă șansele sunt foarte, foarte mici! Unii oameni politici au acest har de a vorbi despre un proiect ca și cum mâine ar fi finalizat, însă, credeți-mă, este foarte departe acest lucru.”, a comentat directorul Casei de Asigurări de Sănătate din județ.

În plus, Popovici spune că, dacă tot ar fi să se construiască un spital nou în Caraș-Severin, probabil că mult mai inspirat ar fi dacă acesta s-ar ridica la Caransebeș, unde există inclusiv aeroport și ar fi foarte aproape de drumul morții, DN 6. „Raportat la starea Spitalului Județean de Urgență Reșița și starea Spitalului Municipal Caransebeș, cel mai probabil că va fi nevoie de un spital nou la Caransebeș, care deservește o zonă destul de mare din județ. Să se facă și la Reșița, să se facă și la Caransebeș ar fi ideal. Vom vedea dacă se poate acest lucru, însă trebuie să fim realiști, România nu trece printr-o perioadă extraordinar de bună. Este prematur să discutăm acum despre spitale noi, ar trebui să ne preocupăm ce cele existente până să facem unele noi. Proiectele sunt foarte bune, visătorii să fie visători, însă trebuie să fim mai pragmatici când facem astfel de discuții de proiecte de anvergură.”, a mai spus Popovici.

1000x100 (5)