Șanse să reînceapă lucrările în jurul catedralei mitropolitane din Timișoara. Un consilier local propune alocarea fondurilor necesare

Sunt șanse ca în această vară lucrările sistate în jurul catedralei mitropolitane din Timișoara să reînceapă. Un consilier local a propus un proiect de hotărâre prin care să fie alocate fondurile necesare.

Radu Țoancă, consilier local PSD, a declarat că împreună cu alți doi aleși locali, Roxana Iliescu (Pro România) și Dan Diaconu (PNL), au pregătit un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea sumelor necesare continuării lucrărilor din jurul catedralei mitropolitane din Timișoara.

Lucrările la platoul lăcașului de cult din centrul orașului au început anul trecut, în timpul mandatului fostului primar Robu, însă au fost sistate după ce s-a constatat că nu a existat niciun aviz eliberat de Direcția de Cultură Timiș.

leader board 728 x 90 px

Am pregătit un proiect de hotărâre, este deja în mecanismele interne ale primăriei, privind aprobarea cheltuielilor necesare lucrărilor de finalizare la catedrala mitropolitană. Acolo au început niște lucrări, a fost o licitație și s-au abandonat pentru că unii specialiști, între ghilimele, noii specialiști din primărie aveau cu totul și cu totul alte viziuni de cum trebuia să arate acea zonă. S-au abandonat acele lucrări, lucrurile arată foarte rău și este nevoie de o sumă care există pe reparații, de 1,75 milioane lei, cu TVA inclus, pentru ca Societatea de Drumuri Municipale să continue lucrările și să le finalizeze”, a explicat Radu Țoancă.

Consilierul local PSD a mai atras atenția că este important ca aceste lucrări să fie finalizate, în condițiile în care în anul 2023 Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

După părerea mea și nu numai a mea, catedrala mitropolitană reprezintă cel mai important punct dacă spui Banat, Timișoara sau Timiș. Gândiți-vă că anul 2023 se apropie, când vom deveni Capitală Europeană a Culturii”, a precizat Radu Țoancă.