„Șansa la viață a oamenilor din Caraș-Severin este luată de Guvernul Dăncilă!”

untitled design set 970x90 px

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, astăzi prim-vicepreședinte Pro România, a lansat un atac extrem de dur la adresa premierului Viorica Dăncilă și a miniștrilor din cabinetul acesteia, motivul fiind dezastrul sistemului sanitar din Caraș-Severin.

„Am discutat despre spitalul închis de la Bocșa, dar aș putea spune că acesta descrie în totalitate starea de sănătate a întregului județ. Da, este un sistem care, practic, se prăbușește în ultimii doi ani, mai ales în anumite județe văduvite în guvernarea domanei Dăncilă. Aici, în Caraș-Severin, nu mai există centre de permanență și nu mai sunt finanțate centrele de permanență. Nici Spitalul Județean nu o duce foarte bine. Ba o duce cel mai rău din ultimii zece ani, dacă nu chiar mai mult de ultimii zece ani. Asta înseamnă că un caz grav trebuie adus din județ la Reșița și de la Reșița trebuie adus la Timișoara. Vă dați seama ce timp prețios și, mai ales, la final, câte vieți se pierd tocmai pentru că cineva nu vrea să finanțeze!”, acuză Nicolae Bănicioiu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Fostul ministru al Sănătății spune că situația sistemului medical cărășean e mai mult decât îngrijorătoare și că, în timp ce se laudă cu creșteri economice doar de Liviu Dragnea văzute, Guvernul Dăncilă taie banii de medicamente și pentru consumabile medicale. „Astăzi, cazurile dificile nu se mai pot trata în Caraș-Severin și trebuiesc transferate. Șansa la viață a oamenilor din Caraș-Severin este luată de Guvernul doamnei Dăncilă, din păcate. Nu a făcut nimic să îmbunătățească lucrurile, ba din contră, le înrăutățește!”, a mai afirmat prim-vicepreședintele Pro România.