Sanitas a strâns semnăturile necesare pentru declanşarea grevei

Federaţia Sindicală Sanitas a anunţat că s-au strâns peste 50.000 de mii de semnături, precizând că sunt îndeplinite condiţiile pentru declanşarea grevei de avertisment, care va avea loc luni, 7 mai, urmând ca angajaţii din sănătate să intre în grevă generală pe data de 11 mai.

Consiliul Național al Federației Sanitas a analizat listele de semnături pentru grevă, constatându-se că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei de avertisment în sistemul de sănătate și asistență socială, informează Mediafax.

Potrivit calendarului propus de sindicat, greva de avertisment va avea loc luni, între orele 09.00-11.00, iar pe data de 11 mai, angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială vor intra în grevă generală.

Sanitas reiterează faptul că organizația rămâne deschisă la dialog, în condițiile în care partea guvernamentală va oferi soluții consistente pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate și Asistență socială prin aplicarea noii legi a salarizări. Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

Anunţul vine după ce, joi, Viorica Dăncilă a precizat că sindicatele din Sănătate sunt chemate în data de 8 mai la discuţii cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, legat de nemulţumirile acestora privind sporurile.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor. Printre aceştia s-au aflat şi reprezentanţii Sanitas Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Sanitas Caraş-Severin, protest în faţa Guvernului!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/