A fi sau a nu fi… viață după dietă? Specialistul în nutriție Loredana Guran răspunde – MENȚINEREA

Nu există cel puțin o persoană care a ținut dietă și nu s-a întrebat vreodată ce se va întâmpla după. „Cum voi reuși să îmi păstrez singur greutatea la care am ajuns și cum să îmi mențin stilul de viață sănătos fără ajutorul nutriționistului sau instructorului de sport?”. Loredana Guran, specialistul în nutriție de la Natur House Reșița, oferă câteva sfaturi practice și utile pentru toți aceia care se confruntă cu această dilemă.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre un subiect foarte controversat și foarte des auzit de mine, ca nutriționist. Prima întrebare pe care o aud în timpul primei vizite la cabinet este următoarea: și după ce o să slăbesc, cum o să îmi mențin greutatea?

Încă de la început spun că ceea ce funcționează pe termen lung sunt micile schimbări ale stilului de viață. Nu este de ajuns să ținem o dietă, să scăpăm de kilogramele deranjante și după terminarea dietei să revenim la vechile obiceiuri.
Indiferent de ce dietă urmăm, indiferent de ce suplimente folosim, dacă nu există o schimbare a stilului de viață, greutatea o să revină. Pentru a ne menține greutatea trebuie să facem o schimbare în viața noastră, dacă schimbarea este temporară, așa va fi și rezultatul, iar dacă schimbarea este permanentă, atunci vom avea un rezultat permanent.

Nu există o dietă anume pentru perioada de menținere, așa cum își imaginează oamenii, ci este vorba despre ceea ce înveți, despre ceea ce aplici din ceea ce ai învățat de la nutriționist, multe dintre ele le ști deja, dar nu le aplici corect.
Iată câteva idei care vă vor ajuta să vă mențineți greutatea obținută:

  • Învățați să mâncați încet. S-a demonstrat că senzația de sațietate ajunge să fie conștientizată de către creier abia după 15 minute de la începerea mesei;
  • Nu vă limitați, dar nu exagerați. Dacă vă este poftă de o prăjitură, o înghețată sau cartofi prăjiți, nu vă abțineți, dar mulțumiți-vă cu o cantitate redusă;
  • Nu săriți peste mese;
  • Trebuie să citim cu atenție etichetele produselor cumpărate și să reducem substanțial zahărul;
  • Respectați programul de mese, pentru că de cele mai multe ori îngrășarea este cauzată de programul dezordonat. Este recomandat să avem aceleași număr de mese în fiecare zi. Dacă sărim peste o masă, vom activa senzația de foame și la următoare masă s-ar putea să mâncăm mai mult. Sigur, dacă se întâmplă rar să nu luăm masa, nu este o tragedie;
  • Cântăriți-vă cu regularitate. Este recomandat să ne cântărim din două în două săptămâni;
  • Poate cel mai important element dintre toate este mișcarea zilnică (cel puțin 20-30 de minute pe zi).

Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție Loredana Guran.
Pentru că sănătatea este cea mai importantă, Express de Banat împreună cu partenerii de la Natur House Reșița, publică în fiecare zi de sâmbătă câte un articol legat de nutriție și de asemenea vă invită la concurs pe pagina de Facebook Express de Banat.

Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/