Sănătatea copiilor, în atenția celor de la Dynamic Gym&Spa din Caransebeș

Ajută-l pe copilul tău să slăbească sănătos! Este „semnătura” celor de la Dynamic Gym&Spa și îndemnul acestora preocupați de fenomenul obezității mai ales în rândul copiilor, un fenomen ce a luat amploare în ultimii ani.

Chiar dacă ne aflăm în fața unui paradox și anume trăim în epoca vitezei, de fapt sedentarismul este cel care ne coordonează viața, timpul fiind prea limitat și oamenii mai puțin preocupați de practicarea unui sport, chiar și pentru simplele plimbări atât de benefice sănătății, toate acestea corelate cu alimentația încărcată cu E-uri și greșit administrată.

Și totuși, pericolul este conștientizat și deja se iau măsuri în ceea ce privește subiectul care îi vizează atât pe adulți, cât și pe copiii acestora. Dynamic Gym&Spa din municipiul Caransebeș susține de asemenea proiectele de menținere a sănătății, dezvoltând programe sportive dedicate copiilor care suferă deja de obezitate, dar și pentru întreținerea celor sănătoși.

Pe lângă cursurile de înot, administratorii complexului au gândit și câteva planuri de slăbit pentru tineri. Pachetul conține:

✿ antrenamente pe timp de vară pentru copiii cu kilograme în plus
✿ alcătuirea unor meniuri echilibrate din punct de vedere nutrițional pentru ca cei mici să deprindă obiceiuri alimentare sănătoase
✿ evaluare pe durata întregului program și monitorizare din partea unei echipe profesioniste de antrenori sportivi și nutriționiști

Ideea de a practica înotul este susținută și motivată de Alexandra Popovici, administratorul centrului:

1.Se poate practica de la vârste mici
Vârsta ideală pentru a da copilul la înot este, conform Academiei Americane de Pediatrie, de 4 ani.
Copiii sub 4 ani se pot deprinde de mediul acvatic la lecțiile de aqua baby gym. Aceștia din urmă sunt prea mici pentru a-și coordona mișcările, astfel încât să înoate corect. Acest lucru nu înseamnă că este interzis înotul la copiii sub 4 ani. Dimpotrivă, aceștia se familiarizează cu apa, pentru a evita frica de ea în viitor.

2. Se poate practica în orice anotimp
Înotul poate fi practicat, fără probleme, în cadrul centrului nostru în orice anotimp, deoarece dispunem de bazin interior de înot cu o temperatură de 28-29 de grade.

3. Contribuie la menținerea sănătății 
Înotul are marea calitate de a lucra toate grupele de mușchi fără a supune sistemul osos și articulațiile la șocuri dure, așa cum o fac alte sporturi.
În mod concret, înotul are beneficii incontestabile în următoarele afecțiuni:
***obezitate : imersia în apă reduce impactul greutății corporale cu până la 90%, ajutând copiii cu surplus de kilograme să desfășoare o activitate fizică potrivită pentru organismul lor. La fiecare zece minute înotate în stil fluture se ard 150 de calorii, iar în stil liber se ard 100 de calorii.
*** afecțiuni ale coloanei vertebrale (scolioze, lordoze, cifoze, hernie de disc): prin exerciții specifice, în apă, în funcție de tipul afecțiunii, se urmărește creșterea tonusului diferitelor grupe musculare, pentru corectarea defectului
*** înotul reprezintă un tratament antihipertensiv natural. Efectul benefic al înotului asupra aparatului cardiovascular este dovedit de studii riguroase. Cercetătorii au demonstrat că înotul practicat cu regularitate permite menținerea tensiunii arteriale în limite normale
*** autism, depresie, anxietate: în aceste cazuri facem referire la o terapie de durată, consecvența fiind foarte importantă.

4. Dezvoltare emoțională
Practicarea înotului în această perioadă a vieții contribuie consistent la dezvoltarea unei serii de aptitudini: sociabilitatea, însușirea regulilor, identificarea cu alții, formarea imaginii de sine, adaptarea la cerințele școlare, socializarea afectivă, integrarea socială-școlară, competiția; dezvoltarea conștiinței de sine, a identității proprii (prin imagine corporală, independență). Copilul care practică înot experimentează o gamă largă de emoții și trăiri: de la bucurie, teamă, plăcerea de a înota, care țin foarte mult și de dorința sa de a face acest sport și de relația de comunicare pe care o dezvoltă cu antrenorul și cu mediul principal – apa.

„Pentru că Dynamic Gym&Spa înseamnă distracție în primul rând, cei mici se pot bucura de petrecerile tematice organizate pentru aceștia, programe distractive ce presupun: acces la bazinele de înot, salină, meniu tip bufet suedez, torturi și decoruri festive”, a mai adăugat Andra Popovici.

Informațiile suplimentare și programările se pot obține la numărul de telefon: 0768 887 880.