Salvarea Aninei stă în dezvoltarea turismului! Vezi ce planuri de atac au autoritățile locale!

Cum natura a fost tot timpul extrem de generoasă cu orașul Anina, un plan de investiții serioase în turism ar fi cea mai lucidă decizie pentru a scoate economia orașului la liman. Autoritățile locale au înțeles și ele necesitatea investirii în valorificarea bogățiilor de care natura s-a ocupat deja în zonă.

Astfel, agenda autorităților este plină ochi de planuri și proiecte care să transforme Anina din oraș epavă într-o zonă țintă pentru turiștii în căutare de frumuseți naturale. Mai mult, intențiile încep să dea deja rezultate vizibile în zonă, și asta pentru că promovarea intensă a potențialului turistic de care Anina se bucură a umplut vara aceasta camerele puse la dispoziție. Ce-i drept, nici numărul locurilor de cazare nu este lăudabil de mare, dar interesul puținilor turiști este un semnal pozitiv pentru planurile de dezvoltare a zonei.

Primul pas ce trebuie parcurs pentru ca Anina să poată atrage turiști este punerea la punct a motelurilor și pensiunilor din zonă. În acest sens, autoritățile locale au început deja să dea din coate și să investească în locații care până nu demult erau lăsate în paragină.

Am început să dezvoltăm situația pensiunilor, a motelurilor în orașul Anina. Astfel, am preluat Maăghitașul, am început să îl dotăm, având acolo un număr de 19 camere care pot primi turiști oricând. De asemenea, avem și hotelul Steier, acolo unde sunt disponibile nouă camere, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Planurile de investiții nu se limitează doar la punerea la punct a motelurilor și pensiunilor. Mergând pe idei mai îndrăznețe, oficialii locali au în minte și readucerea la viață, la standarde europene, a vechilor stațiuni în care roiau turiștii pe vremuri. În acest sens există un plan măreț pentru zona Mărghitaș, acolo unde se dorește construirea unei stațiuni care să pună la dispoziția turiștilor cel puțin o sută de locuri de cazare. Tot acolo, planurile prevăd și construirea unei baze de agrement cu sporturi nautice și locuri de relaxare.

„În zona Mărghitaș vrem să facem o stațiune de interes local unde se necesită cel puțin 100 de locuri de cazare. Nu putem face acest lucru decât prin asociere cu un nou investitor care a preluat zona de la fostul proprietar, un italian cu care am avut tot felul de probleme. Vom prelua și o parte din fața lacului pentru a putea dezvolta acolo un proiect de agrement cu bărci și hidrobiciclete”, a mai menționat edilul-șef.

Un al doilea pas spre dezvoltare sunt investițiile în zona Sommerfrische, acolo unde se găsește un obiectiv turistic important al zonei, și anume rezervația geologică. Tot pe agenda autorităților locale se regăsește și traseul dintre Crivina și Valea Minișului, unde se are în plan punerea în funcțiune a unei mocănițe care cu siguranță va atrage turiștii ca un magnet.

Un al treilea punct important este locația Crivina-Valea Minișului, unde este vorba de un traseu de mocăniță care trece printr-un complex de peșteri și unde pot fi dezoltate o grămadă de obiective pentru turiști, spune Gheorghe Românu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/