Salubrizare împotriva inundațiilor, pe cursurile de apă din zona Lugojului

decolmatare cursuri apa
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Administraţia Bazinală de Apă Timiș (ABA Timiș) a început acţiunile de salubrizare a albiilor râurilor aflate în gospodărire, pregătindu-le astfel pentru preluarea apelor în următoarea perioadă a anului.

În acest sens, pentru întreținerea lucrărilor hidrotehnice, Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiș, prin formațiile de lucru, a finalizat  miercuri, 21 februarie, decolmatarea cursului de apă Cernabora-Știuca-Timiș, în intravilanul municipiului Lugoj, conform Planului de Gospodărire a Apelor pe 2024.

„E important de știut că prin decolmatări se evită inundarea locuințelor și a terenurilor agricole, atunci când au loc creșteri importante de debite și niveluri ale cursurilor de apă”, a transmis ABA Timiș.

Lucrările au prevăzut curățarea albiei pârâului de materialul adus și depus de apă, pe aproape un kilometru, folosind utilajele din dotare, asigurându-se secțiunea de scurgere a apei.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Pământul rezultat din decolmatare a fost depus pe malurile cursului de apă, în albia sa majoră.

Această acţiune de întreținere şi igienizare a albiilor de râu şi a lucrărilor hidrotehnice se realizează periodic de către angajaţii A.B.A Timiș.

Imediat ce timpul permite intervenţia, după fiecare iarnă, se acționează în funcție de necesitate, fie defrişare manuală, fie deblocare poduri şi podeţe, curăţare a digurilor, atât de material lemnos, cât şi de vegetaţie.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/