Salubritate neautorizată! Camionul Serviciului de salubrizare din Lugoj, blocat în trafic pentru că nu avea licență

Serviciul de salubrizare din Lugoj nu a fost niciodată licențiat, funcționând fără documente de la ANRSC – Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Anunțul a fost făcut de către primarul Claudiu Buciu, după ce camionul de la salubritate care ducea gunoiul la deponeul județean de la Ghizela a fost oprit în trafic de reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

„Era singurul camion cu care puteam transporta gunoiul din gropile clandestine de la Lugoj la Ghizela. Acum nu-l mai avem nici pe acesta, pentru că a fost oprit de ISCTR și, neavând licență, ni s-a pus în vedere că nu mai putem circula cu el.”, a spus Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Primarul spune că se caută soluții, dar din păcate și al doilea camion disponibil, cel de la Meridian 22, este sechestrat de Apele Române.

Apel la responsabilitate civică

În aceste condiții, până la reglementarea situației moștenite din anii precedenți, edilul-șef face un apel la populație să nu mai arunce deșeuri în deponeele clandestine, constituite ad-hoc în oraș. El propune un parteneriat cu cetățenii pentru semnalarea de astfel de comportamente.

„Rog pe toți cetățenii să ne semnaleze imediat atunci când văd persoane care aruncă gunoiul în aceste locuri. Nu avem capacitatea operațională să supraveghem tot orașul, să vedem pe fiecare când, unde și ce aruncă. Este practic imposibil și pentru Poliția locală, care nu are cadre suficiente pentru a fi prezente permanent, peste tot unde se constituie aceste deponee ilegale. Este suficientă și o fotografie.”, a declarat Claudiu Buciu.

În noul buget vor fi alocate sume importante activității de salubritate a orașului, inclusiv colectării selective a deșeurilor. Se va trece la colectarea pe patru fracții la țarcurile de proximitate maximă, introducând în plus recipiente albastre pentru hârtie curată și recipiente maro, pentru deșeuri biologice.