Saloanele de beauty, în contextul unei noi stări de urgenţă: „Ne-ar îngenunchia obligat-forţat”

Cu lacătul pe ușă, în perioada lunilor de izolare, administratorii saloanelor de înfrumusețare sunt de părere că decretarea unei noi stări de urgență pe teritoriul României, ca urmare a numărului alarmant al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, i-ar putea duce la sapă de lemn, încasările făcute odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități fiind insuficiente pentru redresarea business-urilor pe acest segment.

„Rezultatul decretării unei noi stări de urgență s-ar rezuma la pierderea afacerii și părăsirea granițelor țării, asta dacă vom mai putea. Gândiți-vă că, după lunile de pauză, pentru a ne relua activitatea, a trebuit să îndeplinim un set de cerințe: aparat pentru măsurarea temperaturii, mănuși, asigurarea măștilor de protecție pentru clienți, viziere, covoraș cu dezinfectant – toate acestea trebuiau achiziționate în condițiile în care noi nu am făcut încasări, iar, în primă fază, ne-am confruntat și cu reticența clienților.”, a explicat administratorul unui salon de remodelare corporală de pe raza orașului Moldova Nouă.

În ciuda faptului că redeschiderea unor astfel de afaceri a avut drept scop obținerea echilibrului economic, reprezentantul afacerii din domeniul beauty nu neagă lipsa încasărilor în plin sezon estival, doar că sumele respective sunt insuficiente pentru a rezista unei noi sistări a activității:

„Salonul nostru, axat pe remodelare corporală, a funcționat foarte bine vara, atunci când reprezentantele sexului frumos au apelat la fel și fel de proceduri pentru a arăta impecabil în concediile planificate. Acum, când lucrurile sunt din ce în ce mai incerte, ziua de mâine stând sub un mare semn de întrebare, numărul celor care ne calcă pragul a scăzut semnificativ. Dacă ar fi să punem din nou lacătul pe ușă, e ca și cum ne-ar îngenunchea obligat-forțat. Nu mai punem la socoteală banii pe care i-am cheltuit pentru produsele pe care le folosim. Cremele, uleiurile au un termen de valabilitate de șase luni, ori, ieșite din termen, sunt bune de aruncat. Costul acestora se ridică la 400, 500, chiar 700 de lei.”, a mai adăugat reprezentantul salonului de remodelare corporală.

Sursa foto principal: romaniamama.ro.

Sursa foto: fysiogand.ro; remodelarecorporalacampina.ro.