Salariul românului, între alb şi negru. Olguţa vrea mirări la alb. Cine o fi Iozefini?

explo 1000x200

Aud o veste şoc şi, mai puţin să dau pe spate. Ministrul muncii, aşa cum se numea el pe vremea mea, vine cu o veste trăznet. Toate salariile de până în patru mii de lei se vor dubla! Trăiască, trăiască, de trei ori trăiască. Dar, să vedem şi de unde.

Veţi spune că sunt ipocrit, de vreme ce-i înjuram pe ceilalţi pe bază de „nesustenabilitate” a măririlor de salarii. Hai să ne înţelegem. Este clar pentru orice cârcotaş că, un salariu net de trei mii de lei net ar fi perfect pentru orice compatriot, la preţurile de acum. Dar, unii sunt chiar mai compatrioţi decât alţii şi câştigă mult peste cele trei mii de lei. În special, cei de pe la buget. Cei care trebuie, fireşte!

Nu am nomenclatorul meseriilor din ţara asta dar, sunt bucătărese, ospătăriţe, şoferi ce muncesc pe salariul minim. De ce? Pentru că patronii lor nu le pot oferi mai mult. Să nu mai pomenesc de multinaţionale. De ce? Pentru că, idioţii aflaţi la putere dau tot felul de legi care îi neagă micului intreprinzător şansa de a se dezvolta şi de a mări, implicit, salariile angajaţilor săi. Micul intreprinzător este faultat din start de cei ce fac acelaşi lucru dar, acasă, fără a fi înregistraţi ca firmă, fără a plăti impozite, CAS etc. Ei prestează ca la piaţa de vechituri dar, statul nu îi vede. Îi vede prin javerţii lui, doar pe cei ce au un CUI. De la blestematul de CUI se trag toate. Controale, obligaţii de a face tot felul de minuni în spaţiul de producţie, mirări, ce mai! Ăla care fură statul, n-are treabă. Face pe fals tot ce vrea muşchiul lui şi nu are decât profit la negru. Păi, băi ANAF, OPC, ITM şi toate mamele acestor prescurtări, de ce nu porniţi voi, gospodăreşte şi la braţ cu minima logică pentru a desţeleni mlaştina furtului de la stat? De ce aveţi ochi doar pentru unii şi pe alţii nu-i aveţi, pur şi simplu în baza de date? De ce fugiţi de marile companii, de ce nu-i vedeţi pe ţepari, de ce nu renunţaţi la dubla măsură?

Da, am plecat puţin de la titlu dar, dacă nu toate oile albe sunt albe pentru toată lumea, iar cele negre nu sunt negre pentru toţi, ne facem de mirul lumii. Vorba grindeanului nostru care declara că e ceva ipocrizie în a susţine că prefecţii şi subprefecţii nu sunt numiţi sau schimbaţi politic. Dar, una e să fii prefect pe suta de milioane şi alta e să fii amploaiat pe salariul nedospit în somnul Olguţei.

banner 970 x 250